• Home
  • Blog
  • Centri energetici – Fricile de baza

Centri energetici – Fricile de baza

Centrul energetic 1
Fricile de baza: spaime legate de supravietuirea fizica, frica de a fi abandonat de grup, pierderea echilibrului fizic.
Puterile fundamentale: identitate tribala/familiala, coeziune si cod tribal al onoarei; sprijinul si loialitatea care ne dau un sentiment de siguranta si conectare cu lumea fizica.

Centrul energetic 2
Fricile de baza: frica de a pierde controlul sau de a fi controlat de altcineva, prin puterea dominanta a evenimentelor sau conditiilor, cum ar fi: violul, tradarea, dependenta, impotenta, pierderea financiara, abandonul din partea partenerului principal sau a colegilor de profesie; frica pierderii corpului fizic.
Puterile fundamentale: capacitatea si puterea de a supravietui financiar si fizic pe propriile puteri si de a ne apara si proteja; instinctul “lupta sau fugi”; capacitatea de a risca; capacitatea de a ne reveni dupa o pierdere, fie aceasta pierderea unui membru al familiei, partener, fie pierderea unor proprietati, a serviciului, pierderea financiara; puterea de a ne revolta si de a ne reface viata; abilitatea si talentul de a lua decizii personale sau profesionale.

Centrul energetic 3
Fricile de baza: frica de respingere, critica, frica de a nu parea ridicol, frica de a-ti indeplini responsabilitatile; toate fricile legate de aspectul fizic, cum ar fi frica de obezitate, de a cheli sau de  imbatranire; teama ca altii vor descoperi secretele noastre.
Puterile fundamentale: auto-apreciere, respect de sine si autodisciplina; ambitie, capacitatea de a genera actiune si de a face fata unei crize; curajul de a risca; generozitatea, moralitatea si taria de caracter.

Centrul energetic 4
Fricile de baza: frica de singuratate, de angajament, de a-ti urma inima; frica de incapacitatea de a te proteja emotional; frica de slabiciuni emotionale si de tradare. O pierdere a energiei acestui centru poate da nastere geloziei, amaraciunii, furiei, urii si incapacitatii de a-I ierta atat pe altii, cat si pe sine.
Puterile fundamentale: iubire, iertare, compasiune, devotament, inspiratie, speranta, incredere si capacitatea de a te vindeca si de a-i vindeca pe altii.

Centrul energetic 5
Fricile de baza: frici legate de puterea vointei exista in fiecare centru, potrivite centrului respectiv. Ne este teama ca nu avem autoritatea sau puterea de a alege in propriile vieti, mai intai in cadrul triburilor noastre, apoi in cadrul relatiilor personale si profesionale. Si apoi ne temem ca nu avem autoritate asupra noastra insine, ca pierdem controlul cand este vorba de raspusul nostru la lucrurile importante: la bani, la putere, la cotrolul emotional al unei alte persoane asupra bunastarii noastre. Si, in sfarsit, ne temem de voia Lui Dumnezeu. Notiunea de a lasa puterea noastra de a alege unei forte Divine ramane cea mai mare lupta pentru individul care cauta sa devina constient.
Puterile fundamentale: incredere; cunoasterea de sine si autoritatea personala; capacitatea de a lua decizii, stiind ca, indiferent ce decizie luam, ne putem tine cuvantul fata de noi insine sau fata de o alta persoana.

Centrul energetic 6
Fricile de baza: o lipsa a dorintei de a privi inlauntru si de a-ti dezgropa fricile; frica de adevar atunci cand ratiunea este incetosata; frica de o judecata realista exprimata; frica de a te baza pe un sfat din exterior; frica de disciplina; frica de partea intunecata a sinelui si de atributele acesteia.
Puterile fundamentale: capacitati si abilitati intelectuale. Evaluarea cunoasterii constiente si a celei inconstiente; primirea inspiratiei; generarea marilor acte de creativitate si inteligenta rational-emotionala intuitiva.

Centrul energetic 7
Fricile de baza: temeri legate de chestiuni spirituale ca “noaptea intunecata a sufletului”; frici legate de abandonul spiritual, de pierderea identitatii si pierderea conexiunilor cu viata si cu oamenii din jurul nostru.
Puterile fundamentale: credinta in prezenta Divinului si tot ceea ce reprezinta credinta in viata noastra – ghidarea interioara, intelegerea vindecarii si un anumit tip de incredere care eclipseaza fricile omenesti obisnuite; devotiune.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>