Dincolo de gând

Este atata putere in mine pentru ca noi sa putem crea o lume a pacii; eu cred in aceasta cu fiecare fibra a fiintei mele. Dar cred intradevar in aceasta doar daca incepem cu noi insine.

Daca noi dorim o schimbare in lume, aceasta trebuie sa inceapa cu noi. Daca noi vrem sa vedem pacea in lume, noi trebuie sa ne straduim sa aducem pace, in gand, in vorba si in fapta. Si acest lucru este posibil pentru noi; este posibil.

Daca noi am putea trai in acel spatiu, de dincolo de gand…Cand noi suntem prinsi in ganduri, ne putem pierde energia. Putem fi condusi de ganduri, putem fi furati de emotii. Dar daca invatam sa traim in acel spatiu de dincolo de gand …Acel spatiu este cel in care se afla observatorul. Voi sunteti un observator. Nu va dati seama de aceasta, dar o parte din voi intotdeauna observa lumea. Iar voi puteti observa ganduri si sentimente fara sa le judecati. Aveti aceasta putere. Dar unii dintre noi nu stiu aceasta. Noi judecam fiecare gand, judecam cu gandul si judecam gandurile. Daca ati putea sa va intoarceti la acel loc, in care sa putem privi ca un copil, fara judecata. Sau sa vedem ca un intelept, fara sa judecam. Atunci noi am simti adevarata putere pe care o avem in noi, ca fiinte umane.

A trai in sacralitate inseamna a trai intr-un loc fara judecata.

Dar nu uitati, a judeca nu inseamna sa nu inventariati. Voi aveti nevoie sa inventariati, sa evaluati. Dar ideea este sa nu va inchideti intr-o cutie si sa spuneti; aceasta este asa, aceasta este asa, aceasta este asa. Aceasta este buna, aceasta este rea. Puteti mentine o idee in voi, dar sa nu o faceti adevarul vostru. Ea se poate schimba.  Puteti sa mentineti cu flexibilitate idea in voi, sustinand-o pentru moment, dar sa nu o considerate adevarul vostru etern. Aceasta inseamna sa traiesti fara sa judeci; sa fii capabil sa inventariezi si sa  evaluezi folosind intelectul. Dar sustineti aceasta (idee) doar ca pe un adevar de moment. Aceasta  se poate schimba maine. In felul acesta sunt inteleptii.  Sa vedeti fiecare lucru asa cum este, in fiecare moment.

Puteti trai in acel spatiu, unde sunteti dincolo de gand, dincolo de judecata? Este posibil; acolo incercati voi sa fiti in meditatie. Daca ati putea, sa mergeti intr-un spatiu in care sa priviti la gandurile voastre, dar sa nu deveniti  gandurile voastre. Sa puteti privi emotiile voastre, dar sa nu deveniti emotiile voastre. Daca deveniti ganduri si emotii, atunci voi deveniti cel care sufera, deveniti persoana ratata, deveniti cel care este slab.

Dar daca traiti dincolo de gand, voi puteti vedea toate aceste ganduri si emotii venind in voi; dar voi nu le pastrati. Stiti ca ele sunt schimbatoare. Sa nu le pastrati.

Voi puteti sa va identificati cu ele daca doriti, sau puteti sa le alungati. Aceasta inseamna maiestrie. Puteti sa procedati asa astazi? Puteti vedea supararile venind spre voi, puteti vedea judecata venind in voi, dar voi stati detașați fără să fiți afectați.

Aceasta este puterea pe care o avem. Aceasta este puterea pe care o avem ca fiinte umane, aceasta este puterea pe care voi va permiteti sa o pierdeti.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>