Alimentatie A

ALIMENTATIA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA* Grupa A


CARACTERISTICILE GRUPEI A
Primul vegetarian
Culege ceeace sadeste
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar tolerant
Predispozitie pentru boli cardiace, diabet
Raspunde cel mai bine la stres prin actiuni de calmare
Se adapteaza bine la mediul inconjurator si la dieta
Necesita o dieta vegetariana pentru a ramine svelt si activ
Recomandari pentru controlul greutatii

Daca esti obisnuit sa maninci carne vei slabi foarte usor eliminind alimentele toxice din dieta si reducind carnea.

Din punct de vedere al metabolismului, grupa A este exact opusul grupei O. Persoanele cu grupa A au tendinta de a retine apa si depoziteaza in final carnea sub forma de grasime. Cauza este, nivelul scazut al acidului gastric care nu favorizeaza digestia carnii.

Alimentele care favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa A: carnea, grasimile animale, produsele lactate, fasolea mare, produsele fainoase consumate in cantitati mari

Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa A: alimentele pe baza de soia, legumele si fructele care contin o cantitate mare de vitamina C, uleiurile vegetale.

Recomandari generale pentru dieta grupei A

Persoanele cu grupa A au un sistem imunitar foarte sensibil si trebuie sa elimine alimentele suprapreparate si rafinate specifice epocii moderne si sa consume alimente cit mai naturale (proaspete, ecologice)
Urmind dieta grupei A, creste imunitatea si pot fi evitati factorii de risc care genereaza anumite boli specifice acestei grupe: bolile cardiace si diabetul.
Alimentatia vegetariana este cea mai benefica pentru grupa A . Se recomanda proteinele vegetale. Sistemul digestiv al celor care au grupa A prelucreaza mai greu carnea rosie si grasimile animale. Prezenta in cantitate redusa a acidului gastric ii fac mai adaptabili la alimentele agrariene.
Alimentele de origine animala nu sunt benefice si au un efect diferit fata de grupa O facindu-i pe oamenii cu grupa A molesiti, si lipsiti de energie. Pentru a obtine cele mai mari beneficii ar trebui redusa carnea din alimentatie.
Daca totusi nu poti renunta la carne alege pestele si carnea de pasare. Carnea trebuie preparata mai ales la gratar (teflon).
Produsele lactate sunt greu digerabile pentru persoanele cu grupa A. Fiind bogate in grasimi saturate ele sunt contraindicate deoarece acest tip de grasimi afecteaza inima si predispun la obezitate si diabet. Se recomanda evitarea laptelui integral. Este preferabil sa consumi iaurt, kefir, sana, lapte de soia, brinza de soia.
Uleiul de masline virgin este foarte benefic pentru sistemul cardio-vscular, contribuind la scaderea colesterolului.
Arahidele si semintele de dovleac contribuie la aportul de proteine vegetale care sunt mult mai benefice pentru grupa A decit cele animale.
Produsele pe baza de soia se recomanda in mod special pentru grupa A fiind o alta sursa importanta de proteine vegetale. Produsele pe baza de griu vor fi consumate cu moderatie.
Legumele sunt vitale pentru grupa A. Este preferabil sa le consumati in stare cit mai naturala(crude sau putin inabusite) pentru a pastra continutul lor nutritiv : vitamine, minerale, enzime, antioxidanti. Evitati rosiile, cartofii si varza.
Fructele ar trebui consumate de 3-4 ori pe zi. Majoritatea fructelor sunt admisibile. Evitati totusi portocalele, bananele, mango si nuca de cocos.
Cei care au grupa A ar trebui sa inceapa fiecare dimineata cu un pahar de apa calda in care se stoarce sucul de la o jumatate de lamiie. Aceasta bautura ajuta la eliminarea toxinelor.
Bauturile benefice pentru grupa A sunt: ceaiul verde alternativ cu cafeaua si vinul rosu (o jumatate de pahar pe zi). Vor fi evitate ; berea, ceaiul negru, bauturile alcoolice distilate, bauturile racoritoare sintetice.
Odata cu inaintarea in virsta scade capacitatea de asimilare a vitaminelor liposolubile de aceea se recomanda o suplimentare a alimentatiei cu Vitamina A pentru cresterea imunitatii si a puterii de adaptare la stres.

Recomandari generale pentru dieta grupei A
Tabelul cu alimente benefice si cu ali

ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice Carne de vita, vitel, porc, oaie, vinat, organe, costita,
Carne pasare 120 -180 gr. barbati 60-150 gr. femei

3 ori pe saptamina

Neutre : Pui, gaina, curcan Rata, Gisca
Alimente marine 120-180 gr.

1- 4 ori pe saptamina

Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate
Lapte, Iaurt 200 ml.

0- 4 ori pe saptamina

De preferat produse lactate fermentate(iaurt, sana) Alternative benefice : brinza de soia, lapte de soia Unt, inghetata, brinzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce
Brinzeturi 60 gr.

2- 4 ori pe saptamina

Oua 1 ou

1- 3 ori pe saptamina

Uleiuri si grasimi 2 – 6 linguri pe saptamina Ulei de masline Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic(prajite)
Nuci si seminte Aprox. o mina

2-5 ori pe saptamina

Arahide, seminte de dovleac(neprajite), nuci, migdale Fistic
Legume uscate 1 ceasca sub forma uscata

3-6 ori pe saptamina

Fasole alba marunta, mazare, soia Fasole mare, fasole aramie
Legume O ceasca de legume crude sau inabusite

2-5 ori pe zi

Majoritatea legumelor sunt benefice(cit mai ecologice si mai proaspete)
Foarte benefice
: morcovi, spanac, patrunjel, praz, dovleac, usturoi, ceapa, hrean, gulie, ridichi,
Rosii, vinete, varza, masline, cartofi, ardei
Produse de soia 180-240 gr.

4-6 ori pe saptamina

Produsele pe baza de soia sunt foarte benefice si se pot consuma cit mai des
Cereale 1 ceasca sub forma uscata

5-7 ori pe saptamina

Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez Tarite de griu, faina alba, griu decorticat, faina de cartofi, cereale combinate
Piine 3-5 felii pe zi
Paste fainoase 1 ceasca sub forma uscata

2-4 ori pe saptamina

Fructe 90-150 gr.

3-4 ori pe zi

Caise, mure, afine, cirese, smochine, grapefruit, lamii, ananas, prune Banane, nuci de cocos, mango, portocale, mandarine
Sucuri naturale 250 ml.

4-5 ori pe zi

Lamiie cu apa(dimineata), morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre Suc de rosii, portocale, papaya
Apa 1-2 litri pe zi
Ceaiuri de plante 1-3 cani pe zi Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimber, ginseng, echinacee, paducel, valeriana Matasea porumbului, ardei rosu, rubarba
Mirodenii si condimente Asezonarea salatelor si mincarurilor. Mirodenii pe baza de soia(sos de soia), usturoi, ghimber, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar Piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi
Bauturi Cantitati mici din bauturile permise Cafea, ceai verde, vin rosu, Bere, cola, ceai negru, sifon, bauturi alcoolice distilate

Alimentele care nu sunt incluse in categoriile “benefice” sau “de evitat” sunt considerate “neutre” si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.


Alimentele care nu sunt incluse in categoriile “benefice” sau “de evitat” sunt considerate “neutre” si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>