Preventie cancer

6 atitudini pentru a preveni cancerul

CancerO boala care a devenit tot mai frecventa si a carei leac este inca in cautare, care da fiori oricui ii aude numele si care nu cruta, indiferent de varsta sau sex – cancerul. Poate medicii nu au reusit sa ii gaseasca tratamentul, insa au reusit sa stabileasca unele metode de preventie a acestei boli.

1. Odihna
In timpul somnului se regleaza echilibrele homronale si organismul se regenereaza. Important este insa ca somnul sa se produca intre orele 21:00 si 06:00 fiindca intre aceste ore se regleaza ritmul nictemeral al unor hormoni. Deasemenea este important sa dormiti fara vreun stimul luminos, de aceea se recomanda folosirea ochelarilor de noapte. Nu dormiti cu televizorul aprins sau fara draperii trase.

2. Alimentatia sanatoasa
Anumite alimente sunt toxice pentru organism si influnteaza negativ desfasurarea normala a proceselor celulare. Se recomanda sa evitati dulciurile cu creme ca prajituri sau torturi ori frisca, sa evitati mezelurile, prajelile, alimentele fast-food, chips-urile si bauturile alcoolice sau acidulate. Mancati multe fructe si legume si consumati zilnic lacatate.

3. Sportul
Miscarea aduce multe beneficii organismului, crescand capacitatea de lupta a sistemului imunitar, imbunatatind oxigenarea tesuturilor, accelerand regenerarea celulara, detoxifica si creste rezistenta la stres. Astfel sportul va ajuta sa va protejati impotriva atipiilor care se pot produce la nivelul materialului genetic, actionand puternic impotriva cancerului.

4. Evitati medicatia excesiva
Orice medicament prezinta si riscuri, putand avea efecte adverse. De aceea se recomanda sa folositi medicamentele prescrise de medic pentru anumite boli, insa fara a face exces de alte tratamente. Multe persoane, cum au o mica durere, de exemplu de cap, apeleaza la medicamente fara a se gandi la efectele adverse ale acestora. Deasemenea anticonceptionalele pot avea efecte cancerigene, de aceea se recomanda prudenta in administrarea acestora si efectuarea anuala a testelor de secretii si Papanicolau.

5. Efectuati anual analizele de rutina
Nu ezitati ca in fiecare an sa va faceti analizele de sange, de urina, cele coprologice, o ecografie abdomino-pelvina, o EKG (electrocardiograma), iar pentru femei se mai adauga testele de secretie si testul Babes-Papanicolau. Aceste analize pot depista de timpuriu aparitia unor boli care in faze initiale sunt asimptomatice si pacientul nu le poate decela. Multe boli chiar si canceroase pot fi vindecate daca sunt tratate in stadiu incipient.

6. Pozitivismul
Starea psihica influenteaza sanatatea. Atunci cand suntem anxiosi, depresivi, stresati, tristi, in organismul nostru se produc multe modificari, sunt secretate substante cu rol hormonal sau in activitatea sistemului nervos care epuizeaza sistemul energetic, scad activitatea celulelor si de asemenea productia de celule albe (cu rol imun) si de anticorpi. Se cunoaste deja ca psihicul poate declansa diverse boli, existand o specialitate care se ocupa cu astfel de situaii numita psihosomatica (psihologie medicala). Pozitivimul influenteaza in bine toate activitatile organismului, crescand vitalitatea si rezistenta in fata bolilor. Se cunoaste deja ca persoanele care rad des traiesc mai mult si sunt mai sanatoase.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>