Fericire pe paine

reteaua-binelui36

Aceste doua ingredinte: painea si fericirea sunt cele care ne fac sa traim, sa continuam drumul, mult prea dificil uneori, mult prea bun cu noi alteori si iata: drumul continua. Fericirea ne-o aducem singuri, sau ne-o indepartam, desigur ca totul depinde de noi, mai ales pentru ca avem eternul liber arbitru al acestei vieti.
Credem in fericire, o cautam disperati, nu doar o data o ignoram atunci cand este langa noi si uitam sa vedem, sa deschidem ochii.
“Painea noastra cea de toate zilele” poate fi sinonima cu scopul vietii,. caci daca avem un tel, un scop in aceasta viata, atunci avem motive sa traim, sa luptam si asta ne alimenteaza vointa, dorintele si increderea in noi si in ceea ce avem de facut.
Oamenii sunt fericiti prin ei insisi si tare minunat este atunci cand dau si celorlalti din fericirea lor.
Stiti cum e cu eliberarea de ganduri, cu golirea creierului, pentru a face loc linistii sa se astearna? E astfel: fii tu insuti si vei fi fericit, fii cum simti ca vrei sa fii si vei fi fericit, fa-te fericit, razi si bucura-te de rasarit, de zi, de noapte, de dimineti si de seri si vei fi fericit.
Lasa-te tie pentru o vreme si vei vedea cum florile infloresc, cum visele se implinesc, cum natura iti zambeste si cum gandurile fug si vine doar marea sa-ti cante si-ti rade doar soarele si va fi o realitate sinonima c-un vis, cu un basm in care tu vei fi eroul, pentru ca te vei elibera de reguli, de sisteme, de impuneri si limitari si vei putea fi tu asa cum iti doresti. Vei fi fericit.
Asculta-ti instinctul si bucura-te de viata ta in fiecare clipa. Doar astfel vei intelege ce inseamna sa fii fericit si cand ploua si cand ninge, pentru ca vei avea ocazia sa fii in lumea minunata a muzicii, a dansului si a tot ceea ce esti tu in interiorul tau.
Esti frumos cand esti tu.
Esti Tu cand traiesti frumos si te simti fericit, in rest faci parte din sistem si limitari si “nefericirea” apartine sistemului, e bine sa putem fi noi insine atat in sistem cat si in afara lui.
Fericirea pe paine este hrana oamenilor impacati cu ei, cu lumea, cu viata, cu ceea ce le este dat. Gaseste-ti propria fericire, caci ceea ce e bine pentru tine nu e obligatoriu bine si pentru altii, dar sigur tie iti aduce ceea ce ai nevoie acum si aici.
Oamenii care zambesc ma fac sa zambesc, oamenilor care sunt tristi le zambesc,si-atunci suntem toti zambitori

Cu Zambet.   Geogeta Pana

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>