Computerul cerebral si Era Cyborg

0 Comments

June 23, 2010

Computerul cerebral ne arunca in Era Cyborg

Cercetatorii Universitatii din Boston au anuntat realizarea primului cyborg care poate comunica. Desi nu poate emite decat un numar limitat de sunete, faptul ca performanta a fost atinsa prin neuroconectii realizate direct in centrul vorbirii din creier o face una de exceptie in lumea stiintifica.

Subiectul care a fost supus operatiei este victima, de mai multi ani, a unei boli care paralizeaza complet individul dar il lasa constient de ceea ce se intampla in jurul sau. Prin intermediul noului dispozitiv, pacientul va putea comunica cu cei din jurul sau  pentru prima data dupa o perioada indelungata.

Inima proiectului o reprezinta un neuro-electrod care a fost implantat in creierul pacientului. Spre deosebire de alte dispozitive asemanatoare, neuro-electrodul va ramane permanent in craniul pacientului. In acest scop, el a fost tratat cu substante care sa permita neuronilor sa se ataseze acestuia. Un software specializat primeste, analizeaza si retransmite, sub forma celor cateva sunete, semnalele primite de la neuro-electrod. Echipa de specialisti americani sustine ca o noua versiune a software-ului, mult imbunatitat, va fi disponibila in urmatorii ani si ca va rupe definitiv barierele dintre tacere  si comunicare.

Sursa: DailyGalaxy

Despre Autor

Remus Tanase

Nu există nicio descriere momentan.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Cumpără cartea 

Informații esențiale pentru sănătatea ta.
Peste 100 rețete naturale cu ingrediente

de la tine din casă.

>