Biofeedbackul- Istorie

Acurateţea şi fiabilitatea sistemului INDIGO Biofeedback-ul este bazat pe decenii de cercetare desfăşurate în domeniile bio-energetică si medicina cu bio-răspuns.

Aceasta include unele dintre cele mai bune elemente de electro-medicină, medicină vibraţională, şi medicină energetică. Electro medicina, sau utilizarea modalităţilor energetice pentru a trata afectiuni fizice, este considerată una dintre ştiinţele cele mai vechi şi mai bine documentate. Aplicaţiile mai subtile si mai profunde ale conceptului de corp electric sunt descoperite de curând, dar lunga istorie a marilor minţi  şi  contributia lor la aceste  cunoştinţe este impresionant.Biofeedback Timeline Mai jos este o scurtă revizuire a unora dintre descoperirile fundamentale care au influenţat total acest domeniu. Aceștei sunt doar câțiva dintre pionierii care au folosit impulsuri electrice pentru a afla mai multe despre starea corpului şi pentru a ajuta organismul să se vindece.

Sec V-lea î.Hr.

Filozofii greci Leucip şi Democrit au spu ca  materia este alcătuită din particule minuscule, indivizibile numite atom, sau în limba greacă “a-tomos”,si acest lucru este valabil inclusiv pentru corpul uman.Medicii din Grecia antică, de asemenea, au aflat că impulsurile electrice emise de anghila electrică, în băi clinice,  uşurează durerea de picioare și produce o influenţă favorabilă asupra circulaţiei sângelui.

Anul 46 D.Hr. Medicii Largus şi Dioscorides documentate rezultate substanţiale terapeutice cu curenţi electrici în tulburări circulatorii şi în managementul durerii din nevralgii, dureri de cap, şi artrită.

1700 D.Hr. Multi medici europeni utilizau,  aproape exclusiv, curentul electric controlat de la generatoare electrostatice  pentru numeroase probleme medicale care implică durere, traume şi tulburări circulatorii. De asemenea, în această perioadă, Benjamin Franklin a scris documente despre alinarea durerii prin utilizarea curentului electric pentru situaţii, cum ar fi “umăr îngheţat”.

1840 Anglia primul departament de terapie  electrica este stabilit la Spitalul Guy’s, în conformitate cu Dr. Golding Bird. Descoperirea electricității GALVANICE conduce la utilizarea impulsurilor mecanice cu curenţi Galvanici  .

1860 Începutul stimularii Faradice. Bristow dezvoltă Coil Bristow, folosind principiul lui Faraday de controlul tensiunii electro-magnetice aenergiei electrice.

1860 Descoperirea corpului electric de Michael Faraday. Electricitatea este peste tot în jurul corpului. Nervi speciali realizati din celule numite neuroni transporta semnale electrice de la creier la fiecare parte a corpului şi de  la toate părţile corpului la creier. Acesti nervi transporta  energie electrică chiar şi dintr-o parte a creierului la alta. Acesta este modul în care creierul nostru ne ajută să obţinem informaţii de la simturile noastre, procesează informațiile şi ne ajută să ne coordonăm muschii si organele. Istoricii ştiinţei se referă la Faraday ca fiind unul dintre cei mai mari experimentatori din istoria ştiinţei.

1897 Thompson a descoperit prima parte componentă a atomului: electronul, o particulă cu o sarcină electrică negativă.

1891 Nikola Tesla prezintă un document în “Electrical Engineer”, cu privire la aplicațiile medicale cu curenti de inalta frecventă. El observă că, atunci când organismul este traversat de curenţi alternanți peste o anumita frecventa,  este percepută caldura.

1905 Einstein confirmă teoria lui Plank care arată că energia luminii este determinată de frecvenţa sa, unde E = hf.

1910 Aproximativ 50% din toţi medicii din SUA foloseau electro medicina  în practica lor de zi cu zi.

1920 – 1930 Dr. Raymond Royal Rife a produs unele realizări  uluitoare în medicină şi biologie folosind frecvenţa.

1920 – 1960 Cercetări extensive de Bio-energetică şi de biofeedback făcute de Rife, Tesla, Miller. Biofeedback-ul bioenergetic este studiat pentru efectele semnalelor electrice la vindecarea rănilor şi defectelor.

1944 Schrödinger a scris lucrarea “Ce este viata?”, Care conţine o discuţie de negentropie (lucruri ce to mai în ordine) şi conceptul de  molecula complexa cu cod genetic pentru organismele vii. În cartea sa, el scrie că biologia ADN-ului este de natură cuantică  nu termodinamică. Potrivit memoriu său James D. Watson, spune că ADN-ul, din Secret Life, cartea lui Schrödinger i-a dat inspiraţie lui Watson  pentru a cerceta gena, ceea ce a dus la descoperirea structurii ADN-ului cu două șiruri.

1929 Lakhovsky publică cartea sa “Secretul Vietii”. Conducând cercetări conchide că celulele posedă rezistenţă, capacitate, inductanţă şi funcţionează ca circuite rezonante calibrate, capabile să rezoneze la o frecvenţă de rezonanţă atunci când sunt expuse la o gamă de frecvenţe.

1950 Studii de evaluare a reactivității electrice au început odată cu investigaţiile Dr. Reinhold Voll . Voll a putut măsura schimbările în rezistenţa pielii la punctele de acupunctură şi să demonstreze că organismul reactioneaza electric  la lucruri de care are nevoie şi este capabil să reacţioneze și la lucrurile care-i sunt dăunătoare.

1955 Dr. James Pershing Isaacs imprimă lucrarea sa despre “Complementaritatea în Medicină”, şi defineşte biologia cuantică. Werner Heisenberg îi scrie introducerea.

1985 Becker publică “Corpul Electric”. Teoriile sale zguduie stabilitatea înţelegerii  mecaniciste a corpului. Prin aceste constatări ale cercetării, eldevine capabil de a oferii  indicii care să conducă la o mai bună înţelegere a procesului de vindecare afirmând că energia electrică este vitală pentru Viată. Becker și-a propus să examineze de ce oasele normale se vindecă, şi de a explora apoi motivele pentru care oasele nu reuşesc să se vindece în mod corespunzător. Experimentele sale au fost făcute în mare parte pe salamandre şi broaşte, şi domeniul de aplicare a fost extins pentru a studia regenerare după leziuni, cum ar fi amputarea membrelor. El a bănuia că câmpurile electrice  joaca un rol important în controlul procesului de regenerare, şi, prin urmare, a  cartografiat potenţialele  electrice ale diferitelor parti ale corpului în timpul regenerării. Aceasta cartografiere a arătat că părţile centrale ale corpului erau în mod normal, pozitive, şi membrele negative. Atunci când un membru al unei salamandra sau broasca a fost amputat, tensiunea la tăiere s-a schimbat de la aproximativ -10 mV (milivolţi) la +20 mV sau mai mult a doua zi – un fenomen numit curent de prejudiciu.                                                La broasca, tensiunea revenea la nivelul normal negativ în patru săptămâni şi regenerarea membrelor nu avea loc.                                         La salamandra, cu toate acestea, tensiunea va schimba în timpul primelor două săptămâni de la +20 mV la -30 mV, şi apoi se normaliza (până la -10 mV), în următoarele două săptămâni – şi membrul se regenera.

1970 Stimularea electrică transcutanată nervilor (TENS) este recunoscută ca o metodă viabilă de gestionare a durerii de către Americans Food and Drug Administration (FDA). Multe companii americane incep productia de dispozitive TENS. Stimulatorul cardiac devine o realitate.

1959 Premiul Nobel pentru Chimie a fost acordat Jaroslav Heyrovsky “pentru descoperirea şi dezvoltarea metodei de analiză de voltametrie polarografică  “. Acest lucru dovedeşte faptul există o semnatura energetica a unui câmp voltametric în jurul tuturor componentelor biologice.

1988 Dispozitivul de electro-acupunctura a medicinei energeticeVoll este înregistrat la FDA (dispozitivul Voll  masura unidimensional  rezistenta pielii).

1989 FDA inregistrează dispozitivul de biofeedback a Profesorului Nelson. Este un Xrroid  trivectorial 3D complex pentru evaluare, masurare si terapie energetica.

2010 – Astăzi, mii de medici si cercetatori medicali din întreaga lume folosesc medicina electro şi biofeedback ca alternativă eficiente la metodele tradiţionale de tratament.

Acestea sunt căi care conduc la noi posibilităţi de tratare a unor afecţiuni ca leziuni ale măduvei spinării, restaurari musculare, regenerarea nervilor, stimularea creierului, tulburări vezicii urinare, boli de inima, tumori, şi alte boli cronice şi tulburări catastrofale .

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>