Indigo Biofeedback System

Biofeedback Prezentare generală

Biofeedback-ul inseamna orice tehnica care masoara in timp real rezultatele unui sistem şi oferă solutii rapide si corecte pentru reglarea sa la nivelul optimului.
Un cântar se poate spune că este un dispozitiv biofeedback pentru că măsoara in timp real greutatea; un termometru la fel pentru că măsoară in timp real temperatura corpului.

INDIGO masoara in timp real o suma imensa de caracteristi ale nivelelor fundamantale ale vietii pe planuril fizic, energetic si informational.

Putem masura factorii de  de câmp electric ai corpului, cum ar fi tensiunea de alimentare a celulelor creierului, amperajul contractiilor muschiului inimii si de tensiune a muşchilor şi rezistenţa pielii la fluxul de energie electrică .

Putem masura oscilaţiile de aceşti factori şi aşa cum sunt văzute de către EEG, ECG, EMG şi GSR.   La aceste  tehnologii care ne-a adus biofeedback în anii 1960, s-au adăugat  dispozitive, cum ar fi CAT Scan, MRI, TENS, ultra-sunet, şi multe alte tehnologii sofisticate pentru sistemele de asistenţă medicalăa zilelor noastre.

Informaţiile măsurate cu un dispozitiv de biofeedback este apoi trimis “feed-back”(hranit-inapoi) la client, informându-i de diferiţi parametri fiziologici şi răspunsuri de stres în organism, şi educarea lor cu privire la necesitatea de a recalificarea răspunsurile organismului lor de stres, echilibrul organismului electric, face schimbarea stilului de viaţă sau să înveţe pentru a controla reactiile fiziologice, în scopul de a realiza relaxare îmbunătăţite şi mai bună de sănătate generală.

referinţă Health Canada a recunoaşte aspectele sale terapeutice, şi este probabil cel mai indicativă a potenţialului său puternic, de asteptare biofeedback-ul “măsuri psihoterapeutic pentru intervenţii nefarmacologice”.
Cum de lucru Biofeedback-ul?

Biofeedback-ul utilizeaza senzori electro-dermice pentru a măsura rezistenţa pielii Galvanic (GSR), de asemenea, menţionate în continuare Electro-dermică de raspuns (EDR). GSR măsuri uşoare impulsuri electrice pe suprafata pielii noastre, care se schimbă din cauza umezelii. Umiditate a pielii se modifică în funcţie de gradul al organismului de stres şi / sau relaxare. Există o relaţie directă între activitatea nervos simpatic şi excitare emoţională. GSR este atât de sensibil poate masura chiar fluctuaţiile în stările emoţionale; se gândească la detectorul de minciuni, de exemplu.

Biofeedback-ul musculare instrumente de măsură de activitate, temperatura pielii, activitatea electrodermal (transpiratie activitatea glandei), respiraţie, ritmului cardiac, variabilitatea ritmului cardiac, a tensiunii arteriale, activitatea electrica a creierului şi a fluxului de sânge. Există mai multe tipuri de biofeedback: GSR, EEG, scanare CAT, RMN, etc Aceste tehnologii sunt capabile sa capteze organelor “semnale analogice electrice şi traduce aceste semnale în informaţii semnificative prin intermediul software-ului algoritmice complexe ca un tehnician, atunci poate descifra.

Cercetările arată că biofeedback, singur şi în combinaţie cu alte terapii comportamentale, este eficient pentru tratarea o varietate de tulburări medicale şi psihologice. Biofeedback-ul este utilizat în prezent de către medici, asistente medicale, psihologi, consilieri, terapeuţi fizice, ergoterapeuţi, o serie de alţi profesionişti şi laici deopotrivă.

În 1987, Schneider a constatat că biofeedback este eficace în reducerea vizite medic, utilizare de medicaţie, durata şi frecvenţa de sejururi spital, precum şi reducerea mortalităţii şi creşterii calităţii vieţii.

Studii de Jonas şi biofeedback Levin arată ca o intervenţie ideal pentru pacientii care a cererii:

* Blândă, mai puţin toxice şi mai puţin invazive intervenţii prima linie
* Mai multe integratoare şi opţiunile terapeutice alternative
* Mai multe informaţii şi de alegere în luarea celor mai bune decizii posibile pentru îngrijirea lor
* Mai multe participare şi implicare în tratamentul lor

Leading medici si oameni de stiinta sunt de vizionare acum biofeedback, în aspectul său de a fi o terapie psiho-educaţională, declarând: “Una dintre strategiile cele mai fundamentale şi critic necesare pentru reducerea costurilor pe termen lung de sănătate şi îmbunătăţirea sănătăţii şi calităţii vieţii este necesar, în timp util , intervenţiilor psihologice şi educaţionale “-. www.biofeedbackinternational.com

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>