15 august – Cunostintele

reteaua-binelui-81

Nu lasa mintea sa obtina controlul asupra ta !

Cel mai simplu mod de a vedea daca mintea ta te domina este sa o urmaresti cat de des apeleaza la cunostintele din trecut. Cand cea mai mare parte a zilei mintea opereaza cu informatiile accumulate inseamna ca a devenit dependenta de un “fast food” informational.

Lasa cunostintele trecute sa dispara- doar asa lasi loc unor valori noi sa apara. Nu fi ingrijorat deloc, pentru ca multe dintre acele cunostinte nu ti-au adus nimic. E bine sa sti: cunostintele imprumutate dau nastere doar la atasamente, nu la libertate. Te impovareaza- nu-ti dau aripi. Te fac mai consistent- nu-ti dau elasticitate. Te fac mai dur- nu-ti dau intaetate. Te fac mai greu- nu-ti dau mobilitate. Te fac tot mai robotic- nu-ti dau libertate.

Nu te transforma, nu te inalta, nu te-mplinesc pentru ca, prin zidul ingrosat, cunostintele nefolosite devin ballast si nu poti zari misterul care te inconjoara.  Din momentul in care nu mai zaresti misteriosul, esti aproape mort. Viata si misteriosul sunt in armonie. Viata inseamna a trai plin de uimire fata de tot. Viata intelege, traieste si actioneaza prin arta de a fi  uimit, de a fi impresionat, de a fi entuziasmat.

Omul stiutor este un om sarac, foarte sarac, cu totul sarac – si el insusi este responsabil. Sa stii despre lumina nu inseamna sa cunosti lumina. Un orb poate sti totul despre lumina, dar tot orb va ramane. Nu va trai bucuria pe care o aduce lumina, pe care o aduce dimineata, pe care o aduce rasaritul sau apusul soarelui…dar el crede ca STIE multe despre lumina…”
Doar crede…

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>