• Home
  • Blog
  • 12 Uleiuri esentiale pe care le găsești în Biblie si intrebuintarea lor

12 Uleiuri esentiale pe care le găsești în Biblie si intrebuintarea lor

Uleiuri esentiale Biblice

Uleiul esential a fost parte din viata oamenilor pentru mii de ani. Cel putin 33 de uleiuri esentiale si plante aromatice sunt specificate in Biblie si cuvantul tamaie este mentionat de 68 de ori in Biblie. Psalm 45:7-8, Proverbe 27:9, Isaia 61:3 și Evrei 1:9 toate referințele cu privire la uleiuri spun într-un fel de faptul că bucură inima.

Uleiurile esentiale de asemenea sunt denumite în Biblie ca parfumuri, mirosuri, unguente, arome, esențe și arome dulci. În total, sune peste 600 de referințe cu privire la uleiurile esențiale și plantele aromatice din care au fost extrase, în Biblie.

12 Uleiuri esențiale pe care le găsești în Biblie

În continuare ai 12 dintre cele mai venerate uleiuri din Biblie și folosirea lor în trecut.

Uleiul de Tamaie

Tamaia este regale uleiurilor, dacă putem spune așa. A fost folosit ca un element component al procesiunilor religioase, un medicament și o monedă de schimb. Bineînteles, a fost unul din darurile care au fost aduse de oamenii înțelepți bebelușului Isus. De fapt in vremea aceea, atat tamaia cat si mirul au valorat mai mult decât greutatea aurului pe care o avea cel de-al treilea cadou primit.

Uleiul de Smirna

Acest cuvant il gasim in Scriptura de 156 ori. Folosirea uleiului de smirna era pentru ungere, pentru a parfuma, un ingredient pentru imbalsamari si pentru tratamente de infrumusetare a pielii – regina Estera in Estera 2:12. De departe, smirna este cel mai folosit ingredient ca parte din uleiul de ungere.

Scortisoara

Ca si smirna, uleiul de scortisoara este un ingredient primar in sfanta ungere si folosit pentru curatirea aerului, uciderea mucegaiului si ca un medicament natural. In Proverbe 7:17, Solomon foloseste acest ulei aromatic in dormitory ca si parfum natural sau esenta de parfum.

Lemn de cedru (Cedarwood)

Regele Solomon a folosit lemnul de cedru pentru a contrui templul din Ierusalim si Isus a fost crucificat pe o cruce facuta din lemn de cedru sau chiparos. Se credea ca aduce intelepciune si era folosit pentru ritualurile de curatire si luat ca si medicament in tratrea bolilor de piele si lepra.

Uleiul de Nard

In timpurile biblice, nardul nu doar ca era un parfum foarte scump dar de asemenea un unguent pretios folosit ca si medicament. Interesant spicul de nard era folosit in Biblie de fapt s-ar putea sa fi fost ulei de lavanda. In Ioan 12:3, Biblia spune cum spicele de nard erau folosite sa unga pe Isus cu cateva zile inainte ca Isus sa moara si sa invie.

Isop

In Vechiul Testmanet, Dumnezeu porunceste poporului sau sa foloseasca isop in ceremonia de curatare a oamenilor si a caselor. Isopul mai apare la crucificarea lui Isus, cand soldatii romani ii ofera lui Isus sa bea otet in care inmoaie un burete infipt in o tulpina de lemn de isop.

Casia

O planta foarte similara cu sortioasa, uleiul de casia este unul din cele 4 ingrediente care apar in uleiul pentru ungere din Exod 30:24. Se pare ca ar fi fost adus din Egipt cand israelitii au plecat si era comun in folosirea lui in asocierea cu smirna si aloe pentru parfumarea hainelor.

Uleiul de Aloe (lemn de sandal)

Lemnul de sandal este denumit si aloe si reprezinta unul din uleiurile bucuriei si al fericirii impreuna cu tamaia, smirna si lemnul de cedru. Nicodim si Iosif din Arimatea au cumparat lemn de sandal (aloe) si smirna pentru ingroparea lui Isus. Pe piata de azi, uleiurile folosite pentru ingropare ar fi in valoare de 170,000 EUR.

Chiparos

Chiparosul este celebrat in Biblia ca si symbol al puterii, securitatii si prosperitatii. Biblia mentioneaza chiparosul ca lemnul folosit pentru cladiri, comert si chiar si arme. In Geneza 6:14, Dumnezeu i-a poruncit lui Noe sa faca o arca din lemn de chiparos.

Galbanum

Galbanumul este un ingredient principal in sfanta tamaiere folosita in sfanta sfintelor din temple in Exod 30:34. Interesant, cu toate ca galbanumul are un miros neplacut, cand il arzi cu alte uleiuri mirositoare dulci, balanseaza celelalte mirosuri si emana un parfum frumos. Se spune ca echilibreaza emotiile.

Trandafirul din Saron

Mentionat in Cantarea Cantarilor, trandafirul din Saron nu este de fapt untrandafir, ci mai degraba este similar hibiscusului sau lalelei (care de asemenea este o sursa a sofranului).

Obligeana (calamus)

Stiuta, poate cel mai bine, ca si trestia dulce, obligeana este o planta veche pe care noi o stim ca si lemongrass. In vremurile Biblice calamusul era folosit in parfumuri si totodata folosit de marii preoti pentru ungerea de la templu.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>