• Home
  • Blog
  • Revigorează-te cu uleiul Peppermint- 4 utilizări ale acestui ulei extraordinar

Revigorează-te cu uleiul Peppermint- 4 utilizări ale acestui ulei extraordinar

Daca esti membra sau membru al familiei Young Living de ceva timp si urmaritor al Reteaua Binelui, este posibil sa fii deja familiarizat cu aroma racoritoare si incantatoare a uleiului nostru esential Peppermint. Cu parfumul sau extrem de recogniscibil si versatilitatea sa excelenta, uleiul Peppermint este o optiune ideala pentru cei care doresc sa creeze un mediu stimulativ, revigorant si pentru cei care cauta o senzatie racoritoare si revitalizanta. Mai jos, am enumerat doar cateva modalitati de a introduce uleiul esential de menta in rutina ta zilnica, toate fiind perfecte pentru sezonul rece si festiv!

1. Relaxeaza-ti muschii obositi cu un masaj racoritor

In mod obisnuit, cuvintele proaspat, racoros si revitalizant, iti vin in minte atunci cand te gandesti la uleiul esential de menta si exista un motiv foarte bun pentru asta. Datorita constituentilor precum mentolul si acetatul de mentil, utilizarea uleiului de menta creeaza o senzatie de racire care e benefica pentru muschii obositi. Poate ca te-ai antrenat mai intens in ultima perioada pentru a te bucura de toate deliciile de Craciun pe care doresti sa le mananci sau, probabil ca cumparaturile de Craciun de ultim minut ti-au afectat spatele si picioarele? Oricare ar fi motivul tau, uleiul esential Peppermint este o optiune fantastica atunci cand este utilizat in masaje. Pur si simplu amesteca 15 picaturi de ulei esential Peppermint cu 10 ml de Young Living V-6® Enhanced Vegetable Oil Complex sau alt ulei de baza la alegere si aplica pe zona dorita. Nota: Evita contactul cu ochii!

2. Bucura-te de dusul matinal

Cea mai dificila parte a diminetilor reci este adesea gasirea energiei pentru a iesi dintr-un pat cald si a sari in dus. Pentru zilele in care nu te simti prea energica, bilele efervescente pentru dus `O briza de aer proaspat` de la Young Living iti ofera o experienta revitalizanta care te va energiza inainte de o zi plina. Facute cu uleiuri esentiale de eucalipt si menta intr-o formula vegana, aceste bile efervescente pentru dus iti ofera oportunitatea de a te bucura de o experienta ca de spa in propriul tau dus. Plaseaza o bila efervescenta pe cadita dusului, in afara fluxului direct de apa. Lasa apoi ca apa sa ude si sa descompuna bila. Asa te poti bucura de aroma efervescenta a uleiului de menta care iti va umple baia.

3. Curăță într-o atmosferă plină de veselie

Toata lumea stie ca Craciunul vine adesea cu stresul adaugat de multa dezordine, dar cu ajutorul nostru, bucataria ta va straluci si va fi plina de prospetime, gata pentru noul an. Adauga o picatura de ulei esential Peppermint pe o carpa umeda si sterge suprafetele sau adauga 5-10 picaturi de ulei de menta in detergentul tau de uz casnic pentru un pulverizator pentru suprafete care iti va pune un zambet pe fata.

4. Incearca sa faci niste dulciuri delicioase

La Young Living, nu numai ca furnizam uleiul nostru esential original Peppermint +, ci oferim si un supliment alimentar Peppermint+ care are o aroma rece si care ajuta la sustinerea digestiei tale normale. Pe masura ce se apropie Craciunul, incearca urmatoarea reteta si introdu uleiul esential Peppermint+ in bucataria ta!

Scoarta festiva cu menta

Ingrediente

  • 350 g ciocolata alba (rupta in bucati mici si impartita in mod egal in doua boluri)
  • 170 g ciocolata neagra (rupta in bucati mici)
  • 1 ½ lingurita de ulei vegetal sau de cocos
  • 2 picaturi din uleiul esential Peppermint+
  • 3 bastonase cu gust de menta (zdrobite)

Mod de preparare

  1. Pune o foaie de copt intr-o tava si pune-o deoparte.
  2. Topeste ½ lingurita din uleiul ales cu jumatate din ciocolata alba intr-un vas mic termorezistent peste o oala cu apa fierbinte. Dupa ce se topeste, adauga o picatura de ulei esential Peppermint+ in acest amestec. Se toarna ciocolata alba topita in tava pregatita si se intinde intr-un strat subtire, uniform. Pune tava in fridiger timp de aproximativ 10-15 minute pana cand ciocolata alba e aproape intarita din nou. Asigura-te ca nu astepti pana cand se intareste complet, deoarece straturile nu se vor contopi.
  3. Repeta pasul 2 cu ciocolata neagra si adauga stratul de ciocolata topita deasupra ciocolatei albe care este deja in tava.
  4. In cele din urma, topeste ciocolata alba ramasa cu ½ lingurita din uleiul ales si toarn-o peste stratul de ciocolata neagra, creand o scoarta cu trei straturi.
  5. Pentru acest ultim strat, in loc sa adaugi o picatura suplimentara de ulei esential Peppermint+, zdrobeste bastonasele folosind un sucitor sau un robot de bucatarie, presara ciocolata alba topita si pune totul la frigider pana cand amestecul se intareste.
  6. Dupa ce se intareste, feliaza aceasta scoarta. Pofta mare!

Noi, cei de la Young Living, stim ca vom avea un Craciun magic, pentru ca vom include uleiul esential Peppermint in festivitatile noastre. Indiferent daca alegi sa incerci una dintre ideile enumerate mai sus sau ca vii cu propria utilizare inventiva pentru acest ulei fantastic, abia asteptam sa aflam despre cum acest ulei special a imbunatatit cea mai minunata perioada a anului pentru tine!

Sfat: Infuzeaza cateva conuri festive cu ulei esential Peppermint si agata-le de bradul de Craciun pentru a-ti umple caminul cu o aroma revigoranta!

Tu cum vei utiliza uleiul esential Peppermint? Scrie-ne in comentarii sau contacteaza-ne la: contact@reteaua-binelui.ro

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>