Concertul

Cand luminile din incapere s-au stins si concertul era pe cale sa inceapa, mama s-a intors la locul ei si a descoperit ca fiul sau disparuse.

Dintr-o data, cortinele au fost date la o parte si lumina reflectoarelor a poposit pe impresionantul pian Steinway de pe scena.

Ingrozita, mama vazu că baietelul ei se asezase la claviatura, apasand pe clape si alegand cu grija notele cantecelului „Twinkle, Twinkle Little Star”.

In acea clipa, marele maestru pianist si-a facut intrarea în scena, a mers repede la pian si i-a soptit baiatului la ureche:

„Nu te opri.    Continua sa canti”.

Apoi, aplecandu-se, Paderewski si-a întins mana stanga si a inceput sa completeze melodia, adaugand partea de bas. Dupa putin timp, si-a intins si mana dreapta, de cealalta parte a baiatului si a adaugat un acompaniament cursiv.

Impreuna, batranul maestru si tanarul ucenic au transformat o situatie ce parea  a fi dezastruoasa, intr-o experienta extraordinara.      Cei din public au fost atat de fascinati, incat nu si-au putut aminti ce a mai cantat marele maestru dupa aceea. Si-au amintit doar de piesa clasica:  „Twinkle, Twinkle Little Star”.

Poate ca asa stau lucrurile si cu Dumnezeu.

Ceea ce poti realiza doar de unul singur este putin probabil ceva demn de a fi retinut. Ne dam silinta sa fim cat mai buni, dar rezultatele nu sunt întotdeauna o muzica frumoasa si armonioasa. Cu toate acestea, cu ajutorul Maestrului, lucrarea vietii noastre poate fi cu adevarat frumoasa.

Data viitoare cand îti propui sa faci lucruri mărete, asculta cu atentie. S-ar putea sa auzi vocea Maestrului, cum îti sopteste la ureche:

„Nu te opri.  Continuă să cânti”.

Fie sa-I simti bratele în jurul tău si cum te ajuta sa-ti transformi micile încercari în adevarate capodopere.

Tine minte, Dumnezeu nu ii cheama pe cei pregatiti, ci mai degraba, ii pregateste pe cei „chemati”.
Viata se masoara mai exact prin vietile pe care le atingi, si mai putin prin lucrurile pe care le dobandesti. Asadar, atinge si tu viata cuiva.
Fie ca Dumnezeu sa fie mereu alaturi de tine!    si tine minte: „Nu te opri. Continua sa canti”.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>