Îndrăgostirea

Perspective ale iubirii

E un mister motivul pentru care îndrăgostim.
E un mister cum se întâmplă.
E un mister când se întâmplă.
E un mister de ce unele iubiri cresc şi e un mister de ce unele iubiri eşuează.
Poţi să analizezi acest mister şi să te uiţi după motive şi cauze dar nu vei reuşi decât să scoţi viaţa din acel moment.
La fel cum însăşi viaţa e mai mult decât suma oaselor şi a muşchilor şi a impulsurilor electrice din corp, iubirea e mai mult decât suma intereselor, a atracţiilor şi a punctelor comune pe care doua persoane le împart.
Şi aşa cum viaţa e un dar ce vine şi pleacă când vrea, la fel şi venirea iubirii trebuie luată ca un dar de nepătruns ale cărui căi nu pot fi analizate.
La un moment dat, sper ca cel puţin o dată în viaţa ta - darul iubirii va veni la tine înflorit pe deplin, şi îl vei lua şi-l vei celebra în toata frumuseţea sa inexprimabilă. Acesta e un vis pe care toţi îl împărtăşim.
Cel mai adesea, va veni şi te va acapara, te va celebra pentru un moment fugar apoi va trece mai departe.
Când aceasta se întâmplă persoanelor tinere, ei adesea încearcă să se agaţe de iubire şi să o ţină pentru ei, refuzând să vadă ca e un dar ce e dat liber şi un dar ce la fel de liber pleacă.
Când încetează să mai iubească, sau când persoana pe care o iubesc simte spiritul iubirii plecând, ei încearcă cu disperare să recucerească iubirea pierdută în loc să accepte darul ce a fost şi să treacă mai departe.
Vor răspunsuri acolo unde nu sunt răspunsuri. Vor sa ştie ce e în neregulă cu ei, ce o determină pe cealaltă persoană să nu-i mai iubească, sau încearcă să schimbe ceva la cel iubit, gândindu-se că dacă câteva lucruri minore ar fi diferite, iubirea va înflori din nou.
Dau vina pe circumstanţe şi spun ca daca pleacă împreuna departe şi încep o viaţa nouă, iubirea lor va creste.
Ei încearcă orice pentru a da un înţeles lucrurilor ce s-au întâmplat. Dar nu există alt înţeles dincolo de însăşi iubirea, şi pană când nu vor accepta căile ei misterioase, vor trăi într-o mare de suferinţa.
Trebuie să ştii lucrurile acesta despre iubire şi să le accepţi. Trebuie să tratezi ce îţi aduce cu blândeţe.
Dacă te trezeşti îndrăgostit de cineva care nu te iubeşte, fii blând cu tine însuţi. Nu e nimic in neregulă cu tine. Iubirea pur şi simplu nu a ales să rămână în inima celeilalte persoane.
Dacă descoperi pe cineva care te iubeşte şi tu nu o iubeşti, simte-te onorat că iubirea a venit şi a bătut la uşa ta, dar refuză cu blândeţe darul pe care nu-l poţi întoarce. Nu profita şi nu cauza durere. Cum tratezi iubirea este cum te tratezi pe tine însuţi, toate inimile simt durerea şi bucuria la fel, chiar daca vieţile şi căile noastre sunt diferite.
Dacă te îndrăgosteşti de cineva şi ea se îndrăgosteşte de tine iar apoi iubirea alege să plece, nu încerca să o recuperezi sau să cauţi un vinovat. Las-o să plece. Există un motiv şi există un înţeles. Vei înţelege în timp.
Adu-ţi aminte ca nu tu alegi iubirea. Iubirea te alege pe tine. Tot ce poţi de fapt sa faci e să o accepţi în tot misterul ei atunci când intră în viaţa ta. Simte cum te umple până la preaplin apoi deschide-te şi ofer-o celor din jur.
Dă-o înapoi persoanei care a trezit-o la viaţa în tine. Dă-o celor care o desconsideră. Dă-o lumii din jurul tău cum poţi mai bine. Aici e unde greşesc mulţi îndrăgostiţi. Trăind atât de mult fără iubire, înţeleg iubirea doar ca pe o nevoie. Ei văd inimile lor ca pe locuri goale care vor fi umplute de iubire, şi încep să privească iubirea mai degrabă ca pe ceva ce curge spre ei decât dinspre ei.
Prima pală a unei iubiri noi e un preaplin, dar pe măsură ce iubirea lor se răceşte, ei revin la a vedea iubirea ca pe o necesitate. Încetează sa fie persoane ce generează iubire şi devin persoane ce caută iubirea. Ei uită că secretul iubirii este că e un dar şi că singurul mod de a o face să crească e sa o oferim gratuit.
Ţine minte aceasta şi păstreaz-o în inima ta. Iubirea are timpul ei, propriile ei anotimpuri şi propriile ei motive pentru a veni şi pentru a pleca. Nu o poţi mitui, nu poţi să o constrângi sau să o convingi să rămână. Tot ce poţi face e să o îmbrăţişezi când soseşte şi să o dai mai departe când vine la tine. Dar daca ea alege sa plece din inima ta sau din inima persoanei pe care o iubeşti nu poţi face nimic şi nu ar trebui să faci nimic.
Iubirea a fost din totdeauna şi va rămâne pentru totdeauna un mister. Bucură-te că a venit să traiască pentru un moment în viaţa ta.
Dacă-ţi ţii inima deschisă, vine din nou.

Reacţii:
 

Iubirea - Perspective

Toata lumea alearga cu privirea in pamant, absorbita de griji, stres si nesiguranta. Cam asta este portretul general al societatii contemporane, macinata in ultimul timp de criza financiara si economica.
In tot aceste peisaj negru parca ignoram cu buna stiinta ca cea mai mare drama o reprezinta pierderea iubirii. Valorile se modifica de pe o zi pe alta, iar sentimentul care se presupune ca trece peste toate problemele si-a pierdut din puteri, iar un "Sauron" invizibil si ignorat cu buna stiinta, sau din inconstienta, isi face loc tot mai des in sufletele noastre.

Viteza cu care ne traim viata ne-a impins intr-un vartej in care nu mai punem pret pe iubire si cu toate acestea sustinem sus si tare ca stim cum sa ne purtam intr-o relatie. Citim tot mai multe materiale despre succesul unei iubiri implinite, dar totul se evapora ca un abur de vara cand e vorba sa punem in practica. Oare s-a schimbat definitia iubirii intre timp?  Au iubit parintii si bunicii nostri la un alt nivel fata de ceea ce facem noi acum?
Ce este iubirea?  Cum este văzută iubirea?


Perspective Spirituale


Dumitru Stăniloae Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei lui Dumnezeu.
Michelangelo Iubirea este aripa dăruită de Dumnezeu sufletului, pentru ca să urce până la El.
Eugen Ovidiu Chirovici Iubirea este cea mai limpede oglindă-n care-l vezi pe Dumnezeu.
Rabindranath Tagore Iubirea este atunci când sufletul începe să cânte şi florile vieţii tale înfloresc singure.
Lev Tolstoi Iubirea? Ce-i iubirea? se gândea el. Iubirea este viaţa. Iubirea stă în calea morţii. Tot, tot ce înţeleg, înţeleg numai pentru că iubesc. Tot ce există, există pentru că iubesc. Totul e legat numai de iubire. Iubirea este Dumnezeu şi, când mori, înseamnă că tu, o particică din iubire, te întorci la izvorul veşnic al tuturor lucrurilor.
L. Borne Iubirea este flacăra pe care zeii o invidiază la muritori.
Albert Schweitzer Ceea ce noi numim iubire este în esenţă veneraţia vieţii.
Henry Ward Beecher Iubirea este râul vieţii prin lume.
Leo Buscaglia Iubirea este viaţă. Şi dacă îţi lipseşte iubirea, îţi lipseşte viaţa.
Gustavo Adolfo Becquer Iubirea este suprema lege a universului: lege misterioasă care guvernează şi orânduieşte totul, de la atomul neînsufleţit până la fiinţele raţionale: de la ea pleacă şi spre ea converg, ca spre un centru de irezistibilă atracţie, toate gândurile şi acţiunile noastre.
Hesiod Iubirea este arhitectul universului.
Constantin Parascan Iubirea este coloana care susţine lumea să nu se prăbuşească... şi să se stingă pentru totdeauna. Un capăt se sprijină în inima Pământului, celălalt se înalţă şi se pierde în nesfârşitul Universului.
Paulo Coelho Iubirea este o forţă care transformă şi face ca sufletul omului să fie mai bun.
Anne Morrow Lindbergh Iubirea este o forţă. Nu este un rezultat; este o cauză.
Mahatma Gandhi Iubirea este cea mai mare forţă a omenirii şi totuşi este cea mai modestă pe care ne-am putea-o închipui.
Vasile Ghica Iubirea - o instigare la sublim.
George Sand Iubirea nu este ceea ce crezi tu; nu este această vio-lentă năzuinţă a tuturor simţurilor către o făptură vie; este aspi­raţia sfântă către necunoscut a celei mai subtile părţi din sufletul nostru.
Alexander Smith Iubirea înseamnă să ne descoperim în alţii şi să fim încântaţi de această descoperire.
Victor Frankel Iubirea este singura modalitate de a înţelege altă fiinţă umană în miezul cel mai adânc al personalităţii sale.
Robert Heinlein Iubirea este o stare în care fericirea altei persoane este esenţială pentru a ta.

Wayne Dyer Iubirea este capacitatea şi dispoziţia de a permite celor de care îţi pasă să fie ceea ce aleg pentru ei înşişi, fără nici o insistenţă pentru a te mulţumi.
Martin Luther King Iubirea este singura forţă capabilă să transforme un inamic într-un prieten.
G.K. Chesterton Iubirea înseamnă să iubeşti ceea ce este antipatic; altfel nu este deloc o virtute.
Cullen Hightowe Iubirea este ceea ce rămâne într-o relaţie după ce înlăturăm interesul personal.
Dostoievski Iubirea este o comoară fără de preţ, cu care poţi dobândi o lume întreagă, care-ţi îngăduie să răscumperi nu numai păcatele tale, dar şi pe ale altora.
Peter Ustinov Iubirea este un act de iertare nesfârşită, o privire tandră care devine un obicei.
Osho Iubirea nu este o relaţie între două persoane. Ea este un stadiu al conştiinţei tale.

Perspective Sufletesti

Calistos Vare  Iubirea este atât punctul de plecare, cât şi cel de sosire.
Gogol Patria sufletului este iubirea.
Erich Fromm Iubirea este un act de credinţă.
Emil Cioran Iubirea este o formă de comuniune şi de intimitate.
Jean Marie Guyau Iubirea este una din nevoile fundamentale ale fiinţei noastre.
Prentice Mulford Iubirea este elixirul vital, izvorul sănătăţii, al puterii şi al energiei pentru fiecare om.
Roque Schneider Iubirea este cea mai frumoasă muzică din partitura vieţii. Fără ea, ai fi un etern afon în corul imens al omenirii.
John Lennon Iubirea este o promisiune, iubirea este un suvenir, odată dat niciodată uitat, niciodată lăsat să dispară.
Ioan Gyuri Pascu Iubirea este "a dărui" la infinit.
Elinor Glyn Iubirea este strălucirea care preschimbă praful vieţii cotidiene într-o ceaţă aurie.
La Rochefoucauld Cât timp iubeşti, ierţi.
Valeria Mahok Iubirea este o Floare de nu-mă-uita aşezată la buzunarul inimii.
O. Densuşianu Iubirea e armonie creatoare, dar si lupta si neincetata neliniste.
Iris Murdoch Iubirea este înţelegerea dificilă a faptului că altceva în afară de sine este real.
Theodore M. Burton Iubirea este o lipsă de egoism individual.
Mark Twain Iubirea este dorinţa irezistibilă de a fi dorit în mod irezistibil.
Ioan Daniel Teompa Iubirea nu înseamnă fericire, ci cât mai puţină nefericire.
Gerald Jampolsky Iubirea înseamnă să renunţi la frică.
William Shakespeare Iubirea este un fum făcut din arborii suspinelor. Tulburată, este o mare hrănită cu lacrimile celor ce se îndrăgesc. Purificată, e un foc în ochii celor ce se iubesc. Şi încă ce mai e? E nebunia cea mai înţeleaptă,  dulceaţa ce ne mântuie.
Doamna de Sabie Iubirea este ceva atât de deosebit încât n-o poţi ascunde, unde există, nici s-o simulezi, acolo unde nu există.
H.L. Mencken Iubire: iluzia că o femeie este diferită de cealaltă.
Schiller Iubirea e preţul iubirii.
Ionel Teodoreanu Iubirea nu e o stare de luciditate, ci tocmai o renunţare la luciditate, un interimat al inimii.
Liviu Rebreanu Iubirea nu este un târg: te iubesc pentru că mă iubeşti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru că te iubesc.
Mihai Codreanu Iubirea este o primăvară din care trebuie să stârpeşti multe omizi, ca să poţi culege-n toamnă frumoase fructe. Dar ce păcat, poete, stârpind omizile îţi stârpeşti în mai trandafirii tăi... de fluturi.
Octavian Paler Iubirea e un sărut furat, un zâmbet inocent, o îmbrăţişare pătimaşă... şi un suflet smuls din piept...
Voltaire Iubirea este o stofă a naturii, brodată de imaginaţie.
Tudor Muşatescu Iubirea nu se poate defini într-o singură formulă, fiindcă nimeni nu iubeşte identic.
Victor Martin Iubirea este cel mai frumos resentiment.
Gabriel Liiceanu Iubirea este de fapt mila de tine proiectată asupra altuia sau uitarea de sine care se înalţă pe o H. George Bernard Shaw Iubirea este exagerarea grosolană a diferenţei dintre o persoană şi oricine altcineva.
Silvio Pellico Iubirea e făuritorul bănuielilor.
H.Heine Pentru a putea fi iubit din toata inima trebuie sa suferi. Mila este ultimul mir al iubirii, poate chiar iubirea insasi.
Gabriele D'Annunzio Iubirea este cea mai mare dintre tristeţile umane, deoarece este efortul suprem pe care omul îl încearcă pentru a ieşi din singurătatea fiinţei sale lăuntrice.
William Shakespeare Iubirea-i fum ce din suspine creşte.
Mihail Lermontov Iubirea este doar un vis fără de rost.
Maugham Iubirea este doar farsa murdară jucată asupra noastră pentru a realiza perpetuarea speciei.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>