Științele Vieții Împreună

STIINTELE VIETII IMPREUNA
pentru SANATATEA, BINELE SI DESAVARSIREA OMULUI

Stiintele Cunoasterii (Teologia, Psihologia, Bilogia), Educatiei, si Comportamentului pentru o noua Con-stiinta

In secolul XX vietile noastre au fost revolutionate de lucruri,
cum ar fi automobile, avioane, calculator personal, si de planificare familiala.

In 1908 Modelul T a lui Henry Ford nu a fost doar o alta masina, ci a produs o revolutie a economiei mondiale de trilioane de dolari, care in urmatorii 100 ani a adus 500 de milioane de automobile pe sosea, care necesita auxiliare in industriile petroliere, constructii rutiere, anvelope, restaurante fast-food.

In 1981 noul calculator personal IBM PC, a nascut o surprinzatoare mega-industrie. Cresterea a fost atat de rapida incat, in SUA, calculatorul personal a depasit vanzarile de automobile in doar 10 de ani.

In economia noastra moderna, schimbarile care aveau loc in trecut in 100 de ani sau mai mult, acum o sa aiba loc in 10 ani sau mai putin.

Descoperirile au adus cu ele schimbari spectaculoase si au dat nastere la imperii ale bunastarii individuale cu facilitati personale si sociale fara precedent, dar si cu o seama de pericole si probleme majore pentru planeta si locuitorii ei.

Omul face tot mai greu fata provocarilor schimbarii societatii actuale. Are nevoie de puncte noi de reper pentru o schimbare reala.
Sanatatea a devenit cea mai Pretioasa Resursa pentru continuarea existentei pe Planeta.

In Mesajul domniei sale Dr. Margaret Chan, Director General al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) precizeaza:

Schimbarile climatice constituie una din cele mai mari provocari ale timpurilor noastre, deooarece vor afecta profund si grav cativa din cei mai importanti determinanti ai sanatatii: alimentele, aerul si apa.

Incepand din anul 2008 OMS se concentreaza pe nevoia de a proteja oamenii impotriva efectelor negative grave provocate de schimbarile climatice mari si in continua crestere. Valurile de caldura, furtunile, inundatiile si seceta ucid zeci de mii de oameni anual. Afectiuni sensibile la schimbarile climatice precum diareea, malaria si malnutritia provoaca mai mult de 3 milioane decese anual. Aceste cifre insa nu reflecta in adevarata amplitudine impactul devastator indirect al schimbarilor climatice asupra sanatatii si vietii oamenilor prin efectul acestora asupra productiei vegetale si animale, precum si asupra rezervelor de apa potabila in mari regiuni sarace ale lumii, reversand succesele de pana acum in lupta impotriva imbolnavirilor a celor saraci, marind si mai mult prapastia in calitatea vietii si sanatatea oamenilor din tarile cele mai bogate si cele mai sarace. Acest lucru este incorect si inacceptabil.

Promovarea eficace a sanatatii, in vederea prevenirii imbolnavirilor, reprezinta o investitie in dezvoltarea sociala si economica viitoare, in timp ce costul tratarii imbolnavirilor (si costurile sociale aferente) reprezinta o mare cheltuiala de resurse… pagina 11 din Raportul: Investitie pentru Sanatate in Romania, realizat de Grupul de Experti ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii – Biroul Regional Europa si ai Comitetului European de Dezvoltare a Promovarii Sanatatii, la cererea Senatului Romaniei in anul 1999.

De aceea cercetarile asupra cunoasterii si optimizarii performantelor umane a devenit o prioritate mondiala.

Omul de stiinta Greg Braden

Campurile magnetice care sunt diminuate, ne afecteaza imunitatea sistemelor, visele, perceptiile asupra spatiului si timpului, emotiile corpurilor noastre si credintele. Prin diminuarea magnetica pierdem liantul care ne tine credintele pe loc. Acesta este timpul oportunitatilor de schimbare, pentru ca magnetismul este diminuat si sistemul nostru de credinte este mult mai deschis posibilitatilor de schimbare.

Prin aceasta deschidere de acum, noi avem oportunitatea sa privim spre noi insine, in modalitati diferite, avand in vedere ca, in urma cu 200 de ani, cu magnetismul putin mai ridicat, nu am putut sa fim atat de deschisi posibilitatilor, schimbarilor. Si chiar daca nu luam in considerare niciuna dintre aceste lucruri, accelerarea violentei globale si faptul ca ne intoarcem spatele unul altuia, chiar in aceeasi familie, ne invita sa privim cu adevarat ceea ce am devenit.

Rezolvarea este sa ne luam raspunderea pentru toate lucrurile pe care le cream, fie in ingineria genetica, arme nucleare nationale, sau industrializarea lumii a treia sa avem o masura cu care sa evaluam consecintele actiunilor noastre.

Daca alegem ca masura sa dam onorarea vietii, nu putem sa mergem gresit. Daca privim la tot ceea ce facem si intrebam daca aceste lucruri ne fac mai buni, sau ne ajuta sa avem o lume mai buna, sau onoreaza principiile vietii si daca folosim aceasta ca pe o unitate de masura, atunci nu putem gresi.

Noi nu onoram acest principiu, atunci cand ne lasam coplesiti de tehnologie.

Sunt multe dovezi arheologice care ne arata ca aceasta s-a putut intampla in lumea noastra, cam cu opt sau zece mii de ani in urma, din cauza unei societati foarte avansata tehnologic, in campiile din nordul Indiei, unde acum este Pakistan. Civilizatiile si tehnologiile au avansat enorm, dar au disparut, si au fost descoperite abia in secolul al 20-lea. Nu stim ce anume le-a distrus, pentru ca ei au avut un limbaj care nu a putut fi tradus: nu intelegem semnele si nu stim cum sa le citim. Ele sunt acolo, numai ca noi nu stim ce spun. Se numesc manuscrisul din Valea Indului. Ce stim este ca civilizatiile erau foarte sofisticate; ca aveau orase frumos impodobite, retele cu apa calda si rece curenta, robinete de inchidere, arta uimitoare – si ceva s-a intamplat foarte rapid. Ceea ce s-a petrecut a implicat o arma care nu mai fusese folosita inainte. Iar arma, dupa textele antice, a fost una care a eliberat o caldura intensa ce a topit zidurile orasului si a ars elefantii masivi, in timp ce mergeau printre plante, pasarile au cazut din cer si au fost transformate in cenusa, raurile au fiert in clocot – si totul din cauza folosirii acestei arme.

Suntem cobai ai propriei noastre constiinte…economice, politice, sociale, stintifice, terapeutice ???

“Cunoaste-te pe tine insuti si vei cunoaste intregul Univers, cu energiile si fortele sale ascunse”, iar un aforism al intelepciunii ne invata: “Ceea ce este aici (in microcosmosul fiintei mele) este pretutindeni (in macrocosmos), ceea ce nu este aici nu este nicaieri” – scris pe frontispiciul templului din Delphi.

“As vrea sa cunosc Gandurile lui Dumnezeu… restul este un detaliu” Albert Einstein

In Secolul XXI vietile noastre vor fi revolutionate de Con-stiinta,…va fi unul spiritual!!!

Acest secol a debutat cu Revolutii formidabile ale cunoasterii stiintifice. Se cauta descoperirea cauzelor celor peste 4500 de maladii genetice umane. Biologia celulara a descoperit ca teoreric, fiecare celula contine inauntrul nucleului ei toata informatia necesara alcatuirii unui om. Cercatatorii cauta cu o pasiune formidabila: particula lui Dumnezeu, Punctul lui Dumnezeu, Codul lui Dumnezeu, Gandurile lui Dumnezeu.

REVOLUTIA CUNOASTERII GENOTIPUL UMAN

CODUL GENETIC PERSONAL

Anul 2003 a culminat cu publicarea de catre Craig Venter a “Genotipului Uman”, ca urmare a rezultatelor cercetarilor de genetica moleculara. Aceasta informatie este “manualul cu instructiuni” care permite masinariei dintr-o celula ou fertilizata sa construiasca noul organism o “realizare” fantastica.

Doar aproximativ 10% din genom include secventele codificatoare ale proteinelor (exoni), restul de 90% sunt numeroase secvente “noninformationale” (introni) intercalate cu genele, care unii le-au numit “balast” socotindu-le o eroare a naturii.

Chiar daca 99,5% din secventele de ADN sunt identice la toata populatia, micile variatii pot avea un impact major asupra raspunsului la diferitele boli, rezistenta la bacterii, virusi , toxine si substante chimice, precum si la tratamentele medicamentoase.

Aproape jumatate din proteinele umane sunt asemanatoare cu ale altor organisme, dezvaluind unitatea vietii.

Dar Multe sunt inca necunoscute!

“Incepem sa trecem de la citirea codului genetic la capacitatea de a-l scrie” spune Craig Venter, geneticianul american implicat in descifrarea genomului uman care a construit un cromozom sintetic din substante chimice de laborator, fiind pe cale sa anunte crearea primei forme de viata artificiala de pe planeta.

“Incercarea de a decodifica genomul uman este meritorie, dar stiinta nu trebuie sa asalteze persoana umana”, spune Cardinalul Antonio Maria Ruoco. Arhiepiscopul de Madrid a spus ca “cercetarea care pretinde sa cunoasca cum este construit omul din punct de vedere genetic, va fi mereu ceva bun. A cunoaste adevarul este un lucru bun, si cu cat omul este mai bine cunoscut in aspectele sale fizice sau empirice, cu atat este mai bine”.

“Totusi”, a adaugat el, “chestiunea devine o problema atunci cand cunoasterea este folosita pentru scopuri care merg impotriva persoanei umane, sau cand se fac experimente prin metode care comporta o agresiune impotriva omului. Metodele care implica distrugerea omului nu pot fi folosite cu scopul mai bunei sale cunoasteri”.

TEORIA CAMPURILOR

In anul 1923 biologul rus Alecsandr Gurwitsch demonstreaza, pe baza unor experimente, existenta unei radiatii ultraviolete in organismele vii, pe care a numit-o radiatie mitogenetica.

In anul 1935 prof.dr. H.S.Burr demonstreaza ca forma adulta a organismului este generata de campuri electromagnetice individuale numite matrice sau scheme energetice. In primele zile de la conceptie aceste campuri dau nastere la o forma geometrica tridimensionala capabila de autoorganizare. Torul, caci despre el este vorba, este generat printr-o sinusoida (sinusoida este tipul de unda fundamental in Univers) care se roteste in jurul propriei axe. Aceasta forma tridimensionala asemanatoare unui mar isi datoreaza capacitatea de a se autoorganiza si de a-si pastra forma celor trei “giroscoape” ale rotatiei sale inerente: sus-jos, inauntru-in afara si de-a curmezisul. Si, asemenea unui giroscop, indiferent cum se misca torul, acesta isi mentine echilibrul.

Iata deci, ca forma torului este modelul de baza al fluxului energetic pe care il creeaza pulsatia vietii. Torul ar reprezenta prima forma prin care sufletul se manifesta. Axa ce strabate torul si uneste cei doi poli ai sai este reprezentata de doua vartejuri unite sub forma unei clepsidre. Prin aceste vartejuri (minigauri de vierme magnetice) trec fluxurile energo-informationale ce ajuta la dezvoltarea fractalica a organismului. Aceste minigauri de vierme magnetice realizeaza si comunicarea cu domeniul vacuumului superfluid (constiinta colectiva).

Pe de alta parte, in primele zile de la conceptie, in celula umana isi fac aparitia anumite organite ce se constituie intr-un sistem de integrare a semnalelor care le permit sa simta, sa cantareasca si sa proceseze un imens numar de semnale din afara si din interiorul corpului lor si sa ia o decizie proprie. Astfel celula poate masura variabilele de spatiu si timp ca unghiuri, distante, curburi sau durate provenite din cantitatile abstracte de la obiectele fizice a mediului lor. Aceste semnale (infrarosii) se transmit mai departe prin intermediul microtubulilor in interiorul nucleului celulei, in ADN. Aici, pe baza acestor semnale iau nastere holograme acustico-optice (unde electroacustice numite solitoni si raze laser) ce reproduc exact imaginile obiectelor. Se creaza astfel o succesiune de holograme responsabile de procesarea informatiei. ADN-ul se constituie astfel intr-un aparat de proiectie a unei bioholograme, atat la nivel celular cat si la nivelul organismului ca un tot. Se poate afirma, deci, ca viata psihica poate fi localizata in spatiul in care fluxurile informationale (venite din mediul extern) interfereaza cu hologramele conservate in structura substantiala: cod molecular, cod senzorial, hormonal, neuronal sau sinaptic-cortical, etc. Structurile psihice si conceptuale au deci un caracter dual substantial-radiant.

In 1991 grupul condus de dr. P.Gariaev de la Institutul de Fizica al Academiei de Stiinte din Moscova in articolul “Memoria asociativa holografica a sistemelor biologice” explica pe baza experimentelor efectuate capacitatea ADN-ului de a prezenta anumite efecte vibrationale in urma carora ia nastere in vid o noua structura de camp numita “Fantoma ADN”. Acelasi grup de cercetatori interpreteaza persistenta in timp a acestui camp de biofotoni prin acumularea microgaurilor de vieme magnetice in apropierea secventelor ADN, locatii unde insasi structura spatio-temporala se schimba rezultand schimbarea structurii hiperspatiului. Asemenea microgauri de vierme au fost descoperite la nivelul celulelor corpului nostru, in ADN, demonstrand noi forme ale canalelor de comunicare din ADN, mai precis de hipercomunicare (viteze superluminice) unde au loc transportul informatiilor spatio-temporale.

Pe de alta parte stim ca impachetarea nucleosomilor capata o structura de solenoid pentru a realiza o condensare majora a nucleotidelor de ADN. Prin analogie cu campul magnetic al unui solenoid, care isi mentine prezenta un interval de timp si dupa intreruperea curentului electric care l-a generat – si campul emis de solenoidul ADN, poate sa continue a persista dupa destramarea materiei ADN (la 72 de ore de la deces aparatul cromozomial dispare). Daca timpul este relativ lung si cum stim ca exista o specificitate personala a campului ADN se poate spune ca dupa moartea omului continua sa persiste in spatiu, campul sau ADN, capabil in anumite conditii, sa actioneze asupra altor oameni. Este foarte probabil ca acest camp sa se regaseasca in formatiunile plasmatice luminoase observate in fotografii. Acest camp poate reprezenta hologramele acustico-optice capabile de autoorganizare si procesare a informatiei ce se constituie in sfere luminoase.

Aceste sfere luminoase – clustere fractale – se pot deplasa prin gaurile de vierme constatate in atmosfera terestra, gauri ce fac legatura cu alt univers. Aceasta ar putea reprezenta calea sufletului. Misticii din toate timpurile au considerat principiile fundamentale ale creatiei ar fi lumina, sunetul si forma. Astazi stiinta tinde sa valideze aceasta intuitie spirituala printr-o noua conceptie asupra realitatii.

TEORIA CAMPURILOR MORFOGENETICE

Teoria morfogenetica, formulata de Rupert Shaldrake, se bucura in ultimul timp de o recunoastere tot mai larga si isi gaseste aplicatii intr-un numar impresionant de mare de domenii.

Sheldrake, fiind de profesie biolog, a fost uimit de anumite fenomene din lumea fiintelor vii, care nu puteau fi explicate in nici un fel pana la el. Ne vom referi la doua experimente celebre, care au dus in final la fundamentarea acestei teorii. In primul dintre ele, profesorul William McDougall de la Harvard testa in 1920 inteligenta soarecilor. Pentru aceasta a folosit un labirint, prin care soarecii trebuiau sa treaca pentru a gasi hrana. In experiment se nota timpul in care soarecii reuseau sa ajunga la hrana. Spre uimirea lui, McDougall a constatat ca pe masura ce apareau noi generatii de soricei, timpul mediu in care acestia ajungeau la hrana devenea tot mai mic, astfel incat generatia a 20-a de soareci ajungea in medie la hrana de zece ori mai repede decat prima generatie. A fost ca si cum o invatatura a celor adulti se transmitea la copii. McDougall stia ca genetic nu se poate transmite invatatura, decat poate cel mult anumite instincte. De aceea rezultatele sale au fost tratate cu mult scepticism. Pentru a-l contra pe McDougall, o echipa de oameni de stiinta din Edimburg a duplicat experimentul, folosind exact acelasi labirint ca si McDougall. Rezultatele lor au fost si mai uluitoare: prima generatie de soareci a parcurs labirintul aproximativ in acelasi timp ca generatia 20 a lui McDougall, iar unii dintre soricei au gasit drumul aproape imediat, mergand direct la tinta. In acest caz explicatiile genetice puteau fi eliminate din start si la fel si alte explicatii bazate pe urme de miros, feromoni etc. Cu toate acestea experienta soriceilor de la Harvard a trecut oceanul, ajungand la cei din Anglia, fara sa existe nici o explicatie fizica pentru aceasta.

Un al doilea experiment a avut loc in 1952 pe insula Koshima, unde o specie de maimute (Macaca Fuscata) a fost observata timp de 30 de ani. La un moment dat cercetatorii au inceput sa ofere maimutelor fructe dulci, aruncate in nisip. Maimutelor le placeau foarte mult fructele, dar trebuiau sa le manance acoperite cu nisip, ceea ce era neplacut pentru ele. La un moment dat o femela de 18 luni, numita Imo, a descoperit ca putea rezolva problema spaland fructele intr-o apa din apropiere. Imo i-a aratat aceasta mamei ei. Totodata colegii de joaca ai lui Imo au invatat si ei obiceiul spalarii fructelor si, mai departe, si-au invatat si familiile cum sa procedeze. Oamenii de stiinta au asistat uluiti cum din ce in ce mai multe maimute invata sa spele fructele in apa.

Intre 1952 si 1958 toate maimutele tinere din colonie au invatat spalatul fructelor. Doar unele dintre maimutele adulte, care si-au imitat copiii, au dobandit si aplicat acest obicei. Celelalte maimute adulte au continuat sa manance fructelele acoperite cu nisip. Apoi s-a intamplat ceva uimitor: de la un anumit numar de maimute care isi spalau fructele, brusc fenomenul a luat o amploare exploziva. Daca dimineata doar o parte din maimute foloseau aceasta cunoastere, seara aproape toate maimutele deja spalau fructele. De asemenea alte colonii de maimute din alte insule, precum si maimute de pe continent au inceput aproape imediat sa-si spele fructele. Si in acest caz nu a putut fi gasita o explicatie conventionala privind modul de raspandire atat de rapid al cunoasterii, fara sa fi existat contacte directe intre diversele colonii de maimute.

Rupert Sheldrake, analizand aceste cazuri, a avansat ideea unor campuri morfice (sau formatoare, generatoare), care aveau rolul de a mentine cunoasterea oricaror fenomene, nu doar din lumea vie ci si din cea minerala sau chiar cuantica. El a postulat ideea ca aceste campuri inregistrau intr-un anumit fel toate informatiile despre diverse evenimente, iar apoi exercitau o influenta formatoare asupra tuturor fiintelor sau obiectelor similare cu cele care au generat evenimentele respective, astfel incat noile evenimente sa se incadreze oarecum in noul tipar. Am putea sa asemanam aceste campuri morfice cu un fel de matrite in care este turnat metalul topit pentru a lua forma potrivita.

Din momentul postularii ei, teoria morfogenetica s-a dovedit imediat un instrument exceptional. Deja puteau fi explicate o serie intreaga de fenomene, din cele mai diverse domenii.

In psihologie aplicabilitatea a fost imediata si de fapt teoria morfogenetica s-a potrivit perfect cu alte descoperiri din acest domeniu, cum ar fi teoria subconstientului (inconstientului) colectiv a lui C.G. Jung. In cercetarile sale, Jung a descoperit anumite fenomene stranii, care nu puteau fi explicate daca nu ar exista un gen de conexiune intre membrii aceleiasi specii. De exemplu, Jung a descoperit ca unii eschimosi aveau vise cu serpi sau paianjeni, desi acestia nu existau in cercul polar si nici nu existau alte surse, de unde sa afle despre existenta lor. De fapt nici eschimosii in cauza nu stiau ce sau despre ce viseaza, dar cand desenau imaginile respective, se putea recunoaste imediat obiectul visului lor. Astfel, Jung a postulat ideea unui inconstient colectiv la care fiecare membru al speciei este cuplat in grade diferite si prin intermediul caruia are acces la o serie intreaga de cunostinte, arhetipuri si obiceiuri. Acest inconstient colectiv corespunde partial campurilor morfice din teoria morfogenetica.

Totodata au putut fi explicate performantele sportivilor, care cresc in mod vizibil de la o generatie la alta, desi structura biologica a omului este oarecum constanta si chiar in epoca moderna decade datorita alimentatiei nesanatoase, sedentarismului si ruperii fata de natura si de ritmurile ei normale. Aceasta crestere a performantelor nu poate fi pusa doar pe seama antrenamentului, fiindca ea se manifesta inca de la varste fragede, la care copiii mici dau dovada de performante mult mai bune decat cei din generatiile precedente. De asemenea, in scoli, programa scolara devine din ce in ce mai incarcata si copiii asimileaza din ce in ce mai multe cunostinte. Daca un copil, chiar de numai acum cativa zeci de ani, ar trebui sa invete in ritmul unuia modern, doar foarte greu ar putea face fata. In acest fel se explica foarte simplu si ceea ce face ca anumite scoli “cu traditie” sa genereze mult mai usor elevi cu rezultate exceptionale pe plan scolar. De fapt aceasta “traditie” este rezultatul unui camp morfic structurat in timp la acea scoala si care permite celor care se integreaza in el sa dispuna aproape imediat, desi inconstient, de rezultatele inaintasilor sai. Intr-un fel, campul morfic explica si conceptul de cultura organizationala, rolul acesteia in invatarea legilor subtile ale unei organizatii de catre generatiile de actori organizationali.

Campurile morfice (sau morfogenetice) se manifesta si la nivel de comunitati umane sau de tari. Chiar intre doua tari vecine pot exista unele diferente morfice mari, care genereaza modele de comportament specifice. De exemplu englezii sunt vestiti pentru calmul lor, latinii pentru sangele fierbinte, francezii ca fiind romantici, japonezii – corecti si muncitori, germanii mai rigizi si atenti la detalii, etc. Aceste diferente creaza ceea ce se numeste egregor national, si care reprezinta o matrice formatoare pentru indivizii unui neam. Intre egregorul unui neam si cultura si traditia sa exista o dependenta biunivoca: pe de-o parte traditia si cultura fac sa se structureze un egregor specific, iar pe de alta parte acest egregor transmite prin campuri morfice generatiilor urmatoare obisnuinta de a se incadra in aceasi cultura, religie etc. Multi turisti sau emigranti constata in mod direct aceste diferente de obiceiuri, mentalitati si comportamente care sunt puse doar pe seama culturii acelui popor, dar care, de fapt, conform cu teoria lui Shaldrake, sunt structurate de egregorul specific natiunii respective.

1. In domeniul biologiei teoria morfogenetica a facut posibila aparitia unor teorii si descoperiri de ultima ora, care tin de frontierele stiintei si care, de fapt, au facut sa apara controverse foarte aprinse pe marginea ei. Astfel, o fiinta vie nu mai este doar un ansamblu biologic, material, ci este cuplata la un camp morfic mult mai general si care este de natura energetica, vibratorie. Aici trebuie sa fim bine intelesi: teoria morfogenetica nu postuleaza direct existenta sufletului, ci se refera la un camp energetic transindividual, o obisnuinta colectiva in care se incadreaza fiecare individ, atat fizic cat si psihic. Sheldrake a constatat in mod corect ca, pentru ca un camp morfic sa poata actiona este necesar ca in organismul viu, inca de la nivel celular, sa existe structuri care receptioneaza informatiile respectivului camp morfic. Totodata este necesar sa existe structuri emitatoare, care din diverse actiuni fizice sa influenteze in sensul structurarii lor diverse campuri morfice. De fapt conform descoperirilor din fizica cuantica chiar particulele subnucleare sunt supuse unor campuri morfice specifice si astfel interactiunea dintre materie si energie se desfasoara la orice scara din Creatie. Sheldrake chiar a avansat o teorie si mai surprinzatoare, si anume faptul ca ADN-ul uman nu este in mod intrinsec depozitarul informatiei structurante pentru o fiinta, ci mai curand un fel de antena de emisie-receptie pentru campul morfic inconjurator, care de fapt depoziteaza aceasta informatie.
2. La ora actuala nu se poate explica genetic cum dintr-o celula sanguina poate aparea un organism complet, in loc sa apara doar o colonie de celule sanguine, iar dintr-o celula musculara apare un organism complet cu toate genurile de celule specifice, si nu doar o colonie de celule musculare. Stim ca ADN-ul pastreaza in fiecare celula o informatie genetica completa pentru intregul organism, dar nu stim cum sunt luate deciziile ca, de exemplu, dintr-o celula de un gen sa se activeze genele necesare pentru ca ea sa se duplice in alta de un gen diferit, sau de acelasi gen. Teoria morfogenetica explica foarte simplu aceste aspecte stipuland faptul ca informatiile structurale sunt inregistrate de fapt intr-un camp morfic care actioneaza asupra tuturor proceselor biologice. ADN-ul devine astfel in special un receptor (e drept foarte complex) pentru campuri morfice care sunt mult mai complexe si care pastreaza mult mai multa informatie decat ar fi capabil doar ADN-ul singur sa o faca. Daca o fiinta vie ar fi o constructie, am putea compara ADN-ul cu executantii simpli care lucreaza la acea constructie, iar campurile morfice cu echipa formata de arhitecti si ingineri constructori. Centrul de greutate al deciziilor se muta, asadar, intr-un plan energetic, ceaa ce ne face sa ne revizuim integral conceptia asupra Universului si asupra propriei noastre vieti.
3. O alta aplicatie uimitoare a teoriei morfogenetice o gasim in domeniul anumitor aspecte considerate paranormale, si care tin in special de influenta gandirii si a emotiilor asupra materiei. Prin teoria morfogenetica multe dintre aceste fenomene pot fi explicate fara prea mare dificultate din punct de vedere stiintific. Tinand cont ca ADN-ul si in general materia este si un emitator care poate structura campuri morfice specifice, concluzia imediata este ca o fiinta vie poate emite informatii morfice (deci structurante, generatoare), care sa actioneze asupra altor fiinte sau a materiei in general. La ora actuala se stie ca cei care tin plante si le iubesc foarte mult, vorbesc cu ele si le mangaie transmitandu-le afectiune, produc un climat favorabil pentru ca aceste plante sa se dezvolte armonios, plantele lasand impresia ca percep atmosfera incarcata cu iubire de care au parte. Putini insa stiu ca aceste diferente de dezvoltare pot fi obtinute si de la distanta, pur si simplu gandindu-ne cu iubire la planta sau la fiinta respectiva. Este vorba, in ultima instanta, despre o forma particulara de telepatie. Astfel gandirea noastra structureaza un camp morfic benefic, care constituie un tipar de dezvoltare armonioasa pentru acea fiinta. In acest caz efectele nu mai pot fi explicate doar prin interactiuni de tip fizic, ci necesita introducerea intr-o teorie explicativa a unor interactiuni de ordin energetic, vibratoriu.
4. De fapt efectele gandirii focalizate chiar asupra destinului sunt foare bine cunoscute inca din antichitate, in toate culturile lumii. Exista diverse proverbe foarte inspirate, de exemplu: “obisnuinta este cea de a doua natura” sau “daca semeni o obisnuinta, culegi un destin”. O mare parte din ceea ce numim destin sau soarta este de fapt un ansamblu de campuri morfice care ne ghideaza intr-un anumit fel. Astfel, o fiinta care se incadreaza pe frecventa de rezonanta a acestor campuri va avea tendinta sa actioneze predominant conform lor si deci sa aiba o directie specifica in viata. Toate fiintele geniale, in schimb, au avut calitatea de a sti ceea ce isi doresc in viata, inca de la o varsta frageda. Aceasta prestiinta venea sub forma unei idei sau imagini care se repeta predominant. De exemplu, un viitor dansator de exceptie isi dorea foarte mult sa danseze pe scena si se vedea mai mereu in aceasta postura. Aceasta gandire focalizata in timp a generat un camp morfic specific, care l-a sustinut, l-a dirijat pe acel individ sa devina ceea ce dorea si, in acelasi timp, a facut ca si alte campuri morfice secundare (unele generate de alte fiinte umane) sa se supuna acestui tipar. Astfel teoria morfogenetica valideaza in mod stiintific modalitatea prin care comportamentele sau chiar gandurile noastre modeleaza “destinul”, prin campuri morfice specifice generate de catre ele. De fapt, pur si simplu aceste comportamente fac sa apara tiparele si caile care au tendinta de a fi urmate si mai departe, nu doar ca model de gandire ci si ca realitate fizica. Trebuie doar ca, in dezvoltarea sa, campul morfic sa atinga o intensitate specifica, un gen de masa critica, pentru a-i permite sa se manifeste concret in planul fizic. Analogic este la fel cum intr-o scoala nu ajunge ca un singur elev sa fie genial pentru ca acea scoala sa devina o scoala renumita, ci este necesar ca un anumit numar de elevi sa aiba rezultate foarte bune, pentru ca acel camp morfic generat sa se constituie intr-o matrice puternica pentru viitorii elevi care vor invata acolo.

Devine astfel posibila pentru o fiinta umana transformarea, chiar radicala, a unui destin nefericit in bine, daca actioneaza cu suficienta energie in sensul si in scopul modificarii campurilor morfice mai vechi (care pot sa-i fie defavorabile), pentru a structura astfel campuri morfice noi, mai puternice, si care sa o ghideze in directia dorita.

Aceasta din urma idee isi gaseste aplicatia in psihoterapie si anume in tratamentul cu psihoter. Psihoterul, medicamentul, este psihoterapeutul insusi. Rezulta in mod evident ca arta psihoterapeutului, ca o garantie pentru reusita actului psihoterapeutic, consta in a crea campuri morfice (pe care le vom numi campuri psiho-morfice), adica tipare, matrice comportamentale care sa induca forma de comportament potrivita pentru subiectul psihoterapiei. Crearea campului psiho-morfic ar trebui sa constituie un punct de reper fundamental in planul psihoterapeutic, iar realizarea si intensitatea lui ar trebui verificate permanent. Dar pentru ca psihoterul sa fie un camp psiho-morfic este necesar ca psihoterapeutul sa se autoanalizeze, sa se autoverifice, acest aspect reprezentand o faza de pregatire a actului psihoterapeutic in functie de subiect. Autoanaliza consta in determinarea propriei structuri de rezistenta interioara, cu ajutorul TANC. Pentru ca am numit aici TANC-ul, vom considera ca in conformitate cu teoria POPQ, inainte de a fi un camp extern, campul psiho-morfic este un cimp intern. Este reteaua interna a sistemului psihic al individului. Campurile morfice sunt create de huburi si, in anumite situatii, de nodurile tari. Huburile sunt cele care induc directia de comportament, sunt matricea energo-informationala dupa care se ghideaza comportamentul individului. De aceea indivizii lipsiti de huburi sau de noduri tari puternice, au un comportament confuz, lipsit de obiective si de un sens precis.

Individul cu o structura de rezistenta dotata cu Huburi are personalitate, o personalitate cu forta de a crea campuri psiho-morfice, de a induce comportamente. Hubul creeaza charisma (latura masculina a campului morfic) dar si simtul simpatetic (latura feminina). Acest mod de a intelege lucrurile explica succesul liderilor charismatici de a induce forme de comportament unei multimi, unei populatii. Acest mod de intelegere explica forta unui geniu al Raului cum a fost Hitler. Sau cum a fost Moon, cel care a reusit sa induca sinuciderea in masa, unei intregi secte religioase.

REVOLUTIA PROGRAMARII GENETICE

ADN-ul este INFLUENTAT DE CUVINTE.

Grazyna Fosar si Franz Bludorf arata ca ADN-ul poate fi influentat si re-programat prin cuvinte si anumite frecvente, deci fara a-l sectiona si inlocui anumite gene. Conform acestora, ADN-ul uman nu este doar responsabil pentru construirea corpului nostru, dar serveste si ca depozit de informatii si cale de comunicare. Adica un fel de Internet. Lingvistii rusi au descoperit ca intregul cod genetic, indeosebi partea de 90 % declarata inutila “material de balast”, respecta aceleasi reguli folosite in toate limbile umane.

Biofizicianul si biologul rus Piotr Gariaev si colegii sai au explorat si comportamentul vibrational al ADN-ului, adica efectul anumitor frecvente asupra acestuia. Concluzia este stupefianta: cromozomii vii functioneaza exact ca si computere holografice/solitonice folosind radiatie laser generata endogen chiar in interiorul ADN-ului!

Cu alte cuvinte, ei au reusit sa moduleze anumite modele vibratorii pe o raza laser cu care au influentat ADN-ul si informatia genetica. Si din moment ce structura ADN-ului este aceeasi cu cea a limbajului uman, se pot folosi cuvinte si propozitii in mod direct pentru a influenta ADN-ul, nefiind nevoie de nici o decodificare. In acest fel, intreaga informatie a fost transmisa fara nici un efect secundar de tipul celor intalnite in practicile occidentale.

Acesti cercetatori au reusit sa demonstreze ca, folosind aceasta metoda, pot fi reparati cromozomi afectati de razele X. Mai mult, ei au capturat modele informationale dintr-un ADN si le-au transmis altuia, in acest fel reprogramand celulele pentru un alt genom. Astfel au transformat embrioni de broasca testoasa in embrioni de salamandra, doar prin transmiterea modelului informational corespunzator.

Aceasta reprezinta una dintre cele mai mari revolutii in stiinta medicala, care va duce cu siguranta la transformari uluitoare! Aceste experimente arata imensul potential al geneticii vibrationale care are evident o mai mare influenta in formare.

Invatatorii spirituali cunosteau de mii de ani faptul ca acest corp uman este programabil prin limbaj, sentimente si prin gand. Acum s-a demonstrat si explicat stiintific acest lucru. Desigur, frecventa folosita trebuie sa fie cea corespunzatoare. Si de aceea nu oricine are succes totdeauna sau nu obtine rezultate de aceeasi anvergura. Omul trebuie sa “lucreze” asupra proceselor interioare si sa obtina o anumita maturitate spirituala pentru a putea stabili o comunicare directa si constienta cu ADN-ul.
Cercetatorii rusi lucreaza la un dispozitiv care va asigura succesul cu conditia folosirii frecventei corecte.

CODUL LUI DUMNEZEU

In anul 2007 fizicianul Greg Braden reuseste sa raspunda la intrebarea «Si daca codul din fiecare celula din fiecare uman este un mesaj literal»?

“Daca noi am fi privit ADN-ul numai ca biologi sau numai ca geneticieni sau ca lingvisti sau istorici, noi nu am fi descoperit niciodata acestea … Am inceput sa privesc la codul ADN-ului nostru, la limbajul sau, impreuna cu o echipa de cecetatori din diverse domenii…”

“Noi privim celulele doar ca o masa chimica vie. In fiecare celula noi avem cromozomi, si in cromozomi noi avem siruri lungi de informatii numite ADN, si in ADN micile sectiuni devin gene. Aceasta noua informatie ne va permite sa privim viata intr-un mod diferit. Noi putem sa privim celula acum ca o biblioteca. In biblioteca, noi privim cromozomii ca niste carti. In carti capitolele sunt sirurile de ADN. In capitole, genele devin fraze si paragrafe si aceasta pare a fi cu precizie maniera in care informatia este stocata in noi, si ea pare a fi in multe straturi de informatie codata in celulele corpului nostru. Din aceasta perspectiva, eu am unit ceea ce am cunoscut despre vechile limbi, despre chimie, despre biologie, despre genetica si despre istoria antica in intelepciunea care a pus intrebarea: «Si daca codul din fiecare celula din fiecare uman este un mesaj literal»? Si daca era, cum am putea noi traduce acel mesaj?

Aceasta mi-a luat 12 ani pentru a gasi puntea matematica intre alfabetele antice ca Ebraic si Arab, si elementele moderne ca hidrogen, nitrogen, oxigen, si carbon. Linia inferioara este formata din elementele a ceea ce numim ADN care are legaturi directe, matematice, catre litere precise in alfabete foarte vechi, si este un sunet, in adevar tehnologic al acestor legaturi. Am ales o foarte specifica gena pe cromozomul 21 – si care inlocuieste ceea ce noi numim elemente chimice in sirurile ADN-ului, cu vechile litere care corespund acestora. Fantastic!

Odata ce procesul era complet, am avut literal o sectiune a ADN-lui uman tradusa in limbajul vechiului cod Ebraic, prima parte completa a mesajului din noi insine. Acesta este incredibil.

Mesajul foarte scurt, include numele antic al lui Dumnezeu pe care il gasim in textele vechi de 2200 de ani.

Ce inseamna cand gasim literal numele lui Dumnezeu in corpurile noastre?

Aceasta cheie, acest Cod este un foarte puternic si profund principiu unificator. El indica faptul ca, dincolo de orice sistem de politic, economic sau social, exista 6,2 miliarde de oameni care merg pe acest Pamant au toti acelasi mesaj inscris in fiecare celula a corpului lor.

Dupa parerea unora dintre marile spirite ale timpului nostru, noi traim timpuri foarte interesante in istoria omenirii, cand noi avem practic in mainile noastre puterea de a pastra sau distruge tot ceea ce indragim pe aceasta Planeta.

Exista un principiu al unitatii care ne leaga unii de altii si care ne da capacitati mult mai mari atunci cand colaboram impreuna. “Pentru aceasta, pare foarte de rezonabil ca noi sa privim la baza intregii vieti, pe care noi am numit-o metaforic «limbajul vietii» . Noi, insa, uneori credem ca suntem atat de diferiti unii de altii, incat trebuie sa ne judecam, condamnam si chiar sa ne ucidem unul pe celalalt, ca sa justificam aceasta diferenta. Daca alegem sa o facem ne distrugem pe noi insine, dar nu mai putem justifica acest masacru.

Daca am hotari sa privim in alta parte, atunci “mesajul din noi” insine ne va aduca aminte ca, la nivelul cel mai profund, aceste diferente sunt deja dizolvate.. ca suntem o familie, la nivelul cel mai profund.

Este un indiciu si o certitudine care ne spune dincolo de orice indoiala, ca exista un principiu al unitatii care ne leaga ca familie umana. Odata ce am gasit acest principiu, acesta va fi o trambulina care sa ne ajute sa transcendem toate diferentele care au aparut vreodata intre noi, toate diferentele care ne-au separat in trecut.

Adevarul este ca lumea noastra lucreaza inca destul de putin in acest fel. Dar sigur putem sa invatam… “si totul este posibil celui care crede”…

Faptul ca noi suntem o familie e o afirmatie foarte puternica si adevarul e ca nu exista nimic care poate sa ne forteze sa ne schimbam. Noi avem nevoie de motive logice sa credem ca schimbarile merita sa fie facute, si chiar daca nu am fi cautat vreodata aceste motive, eu cred ca textul mesaj codat chiar in esenta vietii, care a fost cu noi din timpurile primordiale, este cu adevarat un loc bun de unde sa incepem.

REVOLUTIA TRAIRII NOI CAPACITATI ALE OMULUI?

Intreg sistemul solar intra intr-o zona galactica in care exista o energie spatiala cu o frecventa mai inalta. Ce implicatii are aceasta adevarata “baie” energetica?

Dr. Berrenda Fox furnizeaza dovezi ale modificarilor ADN-ului si a celulelor demonstrand prin teste de sange ca unele fiinte au dezvoltat noi lanturi in ADN. Exista schimbari majore, mutatii care nu s-au mai petrecut. Cativa ani in urma, in Mexico City a fost o conventie a geneticienilor din toata lumea, si subiectul principal a fost legat de schimbarile care se produc la nivelul ADN-ului. Ni se intampla cu siguranta o transformare evolutiva, numai ca inca nu stim in ce anume ne transformam.

Fiecare om are o spirala dubla de ADN. Ceea ce noi aflam acum este ca exista si alte spirale care s-au format. In aceasta perioada, care pare ca ar fi inceput cu 5 – 20 de ani in urma, am fost transformati prin mutatii. Aceasta este explicatia stiintifica. Este o mutatie a speciei noastre in ceva nou pentru care rezultatul final nu este inca cunoscut. Schimbarile nu au fost facute publice, deoarece comunitatea stiintifica se teme sa nu inspaimante populatia. Totusi, oamenii se schimba la nivel celular. Lucrez cu copii, chiar acum cu trei care au 3 spirale de ADN. Acestia sunt copii care pot muta obiecte in camera doar concentrandu-se asupra lor, sau pot umple pahare cu apa doar privindu-le. Sunt telepatici. Poti sa te gandesti ca acesti copii ar fi angelici sau supraumani, dar nu sunt. Eu cred ca ei sunt ceea ce vom deveni noi, ca specie, in cateva decade.

Sistemele noastre imunitare si endocrine sunt cele mai bune evidentiatoare ale acestor schimbari. Acesta este unul dintre motivele pentru care lucrez la cercetari din domeniul testarii si terapiei imunologice. Cativa adulti pe care i-am testat au de fapt inca o spirala de ADN in formare. Cativa o au chiar si pe a treia. Acesti oameni trec printr-o multime de modificari majore care se petrec in constiinta si in organismul lor, pentru ca de fapt cele doua sunt una. In opinia mea, Pamantul si orice exista aici isi inalta vibratiile.

Cel mai usor mod de a produce mutatia ADN-ului nostru este printr-un virus. In consecinta, virusii nu sunt neaparat rai. Virusii traiesc doar in tesuturi vii. Virusii ADN-ului, cum ar fi Epstein Barr sau Herpes isi schimba structura celulara. Virusul HIV nu este un virus al ADN-ului. In loc sa transforme organismul, el il devoreaza. Cei mai multi dintre oamenii care trec prin acest proces si ies pe partea cealalta a valului, cum s-ar spune, au o noua profesie, un nou mod de a gandi, sau cel putin un inceput al unui nou mod de viata.

Chiar daca ei se pot simti bolnavi, obositi, sau deznadajduiti la un moment dat, acesta e un dar. Li s-a acordat o sansa de a-si schimba structura ADN-ului si organismul intr-unul mai sanatos, mai luminos, ceea ce-i poate integra in noua generatie. Asa cum inteleg eu, vom putea desavarsi acest proces pana in anul 2012.

Daca ar fi sa auzim tonurile, sunetele generate de fiecare segment de ADN, am descoperi ca impreuna creeaza o colectie de frecvente armonioase, care este ca un identificator universal al fiecaruia. Nu mai exista nimeni care sa aiba aceeasi frecventa, identica, in tot universul. Astfel, se poate spune ca fiecare fiinta umana exista datorita rezonantei armonice cu structura informationala ADN.

Structura genetica opereaza ca un sistem de transmisie – receptie prin satelit. Fiecare componenta a ADN-ului rezoneaza specific pe o anumita frecventa de vibratie, iar acest ansamblu reprezinta de fapt conexiunea ta biologica si energetica cu toate lucrurile care exista, nu numai din mediul imediat inconjurator, ci chiar universal. Frecventele acestor componente genetice sunt foarte inalte, vibratiile lor sunt foarte fine. Practic, sunt lumina. Modificarile care au loc in aceste momente in corp sunt o re-armonizare, o noua calibrare a frecventelor proprii la cele de referinta din intreg universul. Este vorba de procese de natura electrochimica si electromagnetica. In primul rand, relatiile de tip electrochimic dintre diferitele segmente de ADN se modifica ducand astfel la alte conexiuni intre componentele ADN, formand un alt fel de spirala. Aspectele electromagnetice corespondente noilor legaturi electrochimice sunt de fapt cresteri ale frecventelor de vibratie specifice. In consecinta, intregul corp va avea o frecventa rezonanta mai inalta.

Pe masura ce procesul cunoscut ca “Ascensiune” are loc, intreaga fiinta este deja pregatita (de pe “parcurs”) pentru a face fata tranzitiei. Un alt fapt important, care apare ca urmare a acestei cresteri a frecventei specifice, este folosirea unei parti mult mai importante din creier.

Se stie azi ca omul obisnuit nu foloseste mai mult de 10% din intreg potentialul creierului, astfel ca pe masura ce se realizeaza “Ascensiunea”, vor deveni operationale anumite zone din creier care au fost inactive timp de multe milenii, si care nu sunt raspunzatoare de modul rational de gandire ci de cel intuitiv si subtil de intelegere si actiune superioara. Celebrele frecvente cerebrale (de tip alfa, gamma, etc) care sunt astazi cunoscute ca determinand starile mentale umane, au un rol important in acest proces de “acordare”. Undele de tip gamma sunt cele mai importante, ele fiind cheia catre celelalte realitati (subtile, invizibile). Aceste noi modele urmeaza un proces format din trei stadii.

Primul stadiu este denumit “initierea”. Este vorba de inceputul folosirii intentionate a constiintei in afara corpului fizic. Odata cu acest proces apare si constientizarea celorlalte forme de realitate.

A doua faza este “comuniunea”. Este vorba despre o adevarata interactiune si comunicare directa (non-verbala) in celelalte realitati dimensionale. Cel mai adesea va fi sub forma telepatica, dar continutul nu va fi cu mult diferit de cel obisnuit, din prezent.

A treia faza este “ascensiunea”. Din acest stadiu al constiintei vei putea sa faci adevarate calatorii plecand din realitatea aceasta obisnuita, spre realitatea Superioara Ultima. Toate cele trei stadii trebuie experimentate gradat, pe rand, in ordinea expusa. Pentru a realiza “Ascensiunea” nu e suficient si nici necesar sa te gandesti la ceva anume sau sa ai un anumit tip de emotie. Este o calatorie constienta. Este renuntarea la vechile modele comportamentale pentru a deveni cu adevarat liber in a alege noi moduri de interactiune cu ceilalti, cu celelalte realitati invizibile.

REVOLUTIE INTERIOARA INDIVIDUALA
Fiecare poate face propria revolutie

Un Om cu o constiinta spirituala inalta nu are nevoie de nici un fel de dispozitive pentru a-si inalta vibratia! El nu depinde de vreun aparat pentru a-si reprograma ADN-ul. Fiecare dintre noi putem sa realizam acestea, iar stiinta confirma! Cercetatorii rusi au descoperit ca ADN-ul uman creeaza tipare morfologice in vid, si produce asa-numitele “gauri de vierme” magnetice. Acestea sunt ca niste tunele avand capetele in diverse zone din cosmos prin care informatia poate fi transmisa in afara legilor spatiului si timpului. ADN-ul atrage astfel de informatii din macrocosmos si le transmite constiintei noastre. Este ca un rezonator multiplu, ca un aparat de radio capabil sa receptioneze mai multe posturi diferite, in functie de frecventa pe care acestea emit.

Acest proces de hipercomunicare este extrem de eficient intr-o stare de relaxare profunda. Stresul, grijile sau un mental hiperactiv obstructioneaza acest proces si informatiile primite sunt distorsionate si inutile. Natura foloseste acest fel de hipercomunicatie de milioane de ani. Omul modern cunoaste doar o mica parte sub numele de intuitie.

Un exemplu din natura: in cadrul unui musuroi de furnici, daca regina este separata spatial de colonie, furnicile continua sa construiasca musuroiul conform planului initial. Daca insa regina este omorata, intreaga activitate din colonie se opreste. Nici o furnica nu stie ce sa mai faca. Se pare ca regina transmite furnicilor ce si cum sa faca, prin intermediul constiintei de grup, iar furnicile o asculta orbeste, ca si cum nu ar avea constiinta proprie.

Sunt probabil sisteme mult mai avansate de multiplicare si stocare a informatiei in corpul uman decat am putut noi visa vreodata dar raman inca multe alte mistere asteptand sa fie descoperite despre modul de operare al Creatorului.

Programele genetice din primele reprezentante ale fiecarui tip de organism trebuie sa isi aibe originea intr-o minte, si nu doar in legile naturii. Aceste mesaje, scrise intr-un limbaj codat intrisec, nu se puteau scrie de unele singure, asa cum ne arata si stiinta observationala reala.

Acest lucru este perfect consistent cu Geneza, care ne invata ca programele pentru fiecare “fel” de populatii originale, cu tot cu potentialul lor vast de variatie, au provenit din mintea lui Dumnezeu la un anumit moment dat in timp, printr-un proces de creatie speciala, supranaturala. Odata ce primele mesaje au fost scrise, acestea contineau in ele insele instructiuni pentru fabricarea masinariilor cu care sa se transmita acele mesaje “in josul liniei”. ADN-ul, aceasta extraordinara “molecula mesaj”, transporta acel ceva special, non-material numit informatie, in jos, catre multe generatii, incepand de la originea ei din mintea lui Dumnezeu.

Cele mai recente cercetari in domeniul ingineriei genetice reusesc sa explice fenomene precum hipnoza, intuitia, clarviziunea, vindecarile miraculoase, spontane, influenta mentalului asupra realitatii inconjuratoare.

REVOLUTIA CONSTIINTEI SUPERIOARE DE GRUP

Grazyna Gosar si Franz Bludorf in cartea lor “Vernetzte Intelligenz” (Inteligenta Conectata), explica aceste fenomene foarte clar si precis. Ei citeaza surse care afirma ca in trecut, umanitatea era conectata foarte strans, la fel ca si celelalte forme de viata, la constiinta de grup si actiona ca un grup.

Insa, pentru a experimenta si modul individual de constiinta, oamenii au trebuit sa uite de hipercomunicare, aproape in totalitate. In acest moment, la nivel de umanitate, constiinta individuala este relativ stabila, si se poate creea o noua forma de constiinta de grup, cu adevarat superioara, in care putem sa avem acces la intreaga informatie prin intermediul rezonatorului biologic prezent in fiecare celula din corpul nostru – ADN-ul – fara sa fim fortati sau manipulati de la distanta in ceea ce priveste informatia in sine.

Ca si in Internet, ADN-ul nostru poate sa transmita propriile informatii in aceasta vasta retea care este VIATA, poate sa primeasca informatii din aceasta retea si poate chiar sa stabileasca contacte directe cu alti participanti din retea.

Vindecarile miraculoase de la distanta, telepatia, clarviziunea, pot fi astfel explicate cu usurinta si in mod natural. Orice constiinta colectiva nu poate fi folosita la nesfarsit fara o constiinta individuala. Altfel, ne-am intoarce la o stare primitiva in care instinctul de turma ar putea fi extrem de usor de manipulat.

Hipercomunicarea in acest moment inseamna ceva cu totul diferit: cercetatorii spun ca daca oamenii (care dispun de o constiinta individuala) isi vor regasi accesul la constiinta de grup, vor avea atunci puteri de creatie supraumane cu care vor putea sa modeleze intreaga viata de pe planeta. Cert este ca umanitatea se indreapta evident spre o astfel de constiinta de grup superioara.

De exemplu, clima nu poate fi influentata de un singur om, de regula. Insa poate fi iunfluentata de o constiinta de grup – nimic nou pentru unele triburi care aduc ploaia prin dansurile lor. Vremea este puternic influentata de frecventele proprii de rezonanta ale Pamantului, asa-numitele frecvente Schumann. Dar acestea sunt exact aceleasi frecvente care sunt produse in creierul nostru, iar atunci cand mai multi oameni actioneaza in sincronicitate, la unison, se formeaza un efect similar luminii laser – acela de manifestare “in aceeasi faza”.

Cercetatorii constiintei de grup au formulat teoria:

“Civilizatiei de tip I”. O umanitate care a trecut la stadiul constiintei de grup superioare nu ar avea nici probleme de mediu, si nici lipsa de energie. Pentru ca ar avea un control natural si firesc asupra tuturor energiilor si proceselor de pe intreaga planeta. Aceasta include si un control asupra eventualelor catastrofe!

Iar o “Civilizatie de tipul II” ar putea avea control asupra energiilor din intreaga ei galaxie.

Viziunea fiecaruia despre lume este aceea care creaza lumea, fiecare traieste in propriul sau Univers. Se schimba viziunea se schimba modul in care noi o percepem si actiunea noastra asupra ei. A fi liber cu adevarat inseamna a fi liber launtric, inseamna a nu mai fi intemnitat in corpul fizic, inseamna a nu mai fi incorsetat de false prejudecati, inhibitii, tensiuni, boli si de orice alta autolimitare.

Libertatea mintii, puritatea emotiilor si claritatea scopurilor este sensul

Libertatea poate si merita a fi obtinuta de fiecare pentru ca o fiinta echilibrata, armonioasa stapana pe posibilitatile sale, o fiinta lucida care nu vede realitatea prin prisma deformanta a fantasmelor si angoaselor sale, are o influenta benefica asupra celor ce o inconjoara.

Aparent suntem cu totii diferiti, fiecare om isi are propriile sale probleme si fiecare fiinta umana trebuie sa-si rezolve singura problemele pentru a invata la scoala vietii. Nici un sistem sau ghid nu o pot face in locul lui. Din acesta cauza se spune ca suprema datorie a fiecarei fiinte fata de societate si fata de ea insasi este de a evolua, de a deveni perfecta, de a obtine intelepciunea, de a se desavarsi. Procesul autocunoasterii profunde, considera ca indispensabila colaborarea criteriilor stiintifice adecvate cu cele ale filosofiei, artei si cu acelea ale marilor traditii initiatice.

Scopul existentei noastre este acela de a deveni constienti la nivel cosmic, pentru a atinge desavarsirea pe care trebuie sa o dezvaluim si celorlalti. Universul ni se destainuie, dupa cum ne pricepem sa-l contemplam. Este extrem de probabil ca legile cele mai subtile si mai profunde ale vietii si ale sortii oricarui lucru creat sunt inscrise in clar in lumea materiala ce ne inconjoara. Materia contine o energie incalculabila, este susceptibila de transformari infinite, resursele-i sunt nebanuite atunci cand devenim constienti la nivel cosmic.

Omul poate accede la taine, poate vedea lumina, poate sesiza Legile Universale, poate sa-si integreze demersului sau launtric ritmul destinului universal si poate sa aiba o cunoastere sensibila a celei de pe urma convergente a fortelor. Stiinta stabileste deja date precise privitoare la timp, spatiu, creatie, originea ADN-ului si existenta altor dimensiuni decat cele cunoscute. La hotarul mileniul III, lumea stiintifica glorifica -Omul-, pe cel ce si-a inteles destinul genetic descifrandu-si singur zestrea ereditara ceea ce nu o mai poate realiza, din cate cunoastem, nici o alta fiinta. O noua si infinita realitate, de un nivel superior, incepe sa se strecoare luminos printre fisurile conceptiilor rigide si limitate despre cunoastere si isi face tot mai mult loc necesitatii cunoasterii, trairii si exprimarii conforme Legilor, Principiilor si Adevarurilor Universale si ale Creatorului lor.

Cercetatorii din domeniul teoriei sistemelor ajung tot mai mult la concluzia, aflata in dezacord cu conceptia evolutionista a lui Darwin, ca structurile complexe ordonate, de orice fel, nu pot pur si simplu sa apara din intamplare. Dezordinea nu se transforma niciodata in ordine in mod spontan, adica in absenta unui factor ordonator. Ordinea necesita un organizator. Reteaua infinita de efecte complexe observate in Univers trebuie sa fi fost produsa de o cauza adecvata. Biblia numeste aceasta cauza drept Logos sau Intelepciune ( in acest sens sa ne amintim ca si stiintele morfogenetice invoca Logos-ul – Rene Thom in teoria catastrofelor, Benoit Mandelbrot, parintele teoriei fractalilor il numeste Generatorul, iar teoria cuantica creeaza conceptul de Observator Ultim ca factor initiator si ordonator.

Totusi, cand suntem confruntati cu o realitate, pana nu demult misterioasa, de tipul codului genetic, suntem uimiti atat de simplitatea cat si de complexitatea si cantitatea de informatie cunoscuta. Ramai tulburat de imensa densitate a informatiei continute intr-un spatiu extrem de restrans. Cand constientizezi si admiti in acelasi timp faptul ca intreaga informatie chimica necesara pentru a construi un om, un elefant, o broasca sau o orhidee este concentrata in doua celule reproductive minuscule, nu poti decat sa ramai pe ganduri, ignorand, intr-un anume fel, legea gravitatiei. Informatia aproape neverosimil de complexa necesara pentru a sintetiza un om, o planta, crocodil, substante organice, bioxid de carbon si minerale este continuta in doua celule. Atat, in doua mici celule: spermatozoidul si ovulul. A recunoaste faptul ca toata aceasta informatie este depusa in nucleul spermatozoid sau inseamna a admira uriasa abilitate tehnica a Logosului sau Generatorului sau Observatorului Ultim din spatele acestui sistem.

Laureatul Nobel F.H. Crick, care a descoperit impreuna cu Watson (conducatorul Programului Genomul) sistemul si structura ADN, spunea ca daca cineva ar vroi sa traduca informatia codificata intr-o celula umana, ar avea nevoie de 1000 de volume a cate 500 de pagini fiecare. Si totusi mecanismul unei celule reproduce fidel, la diviziunea celulei, toata aceasta informatie de 500.000 de pagini in numai 20 de minute!!! Informatia de o complexitate inimaginabila a codului genetic impreuna cu simplitatea conceptiei sale (doar patru litere alcatuite din molecule simple) si cu extrema sa compactitate si coerenta, implica o inteligenta superioara plasata in spatele ei (Adevarul e dincolo de noi). Teoria contemporana a informatiei nu permite o alta interpretarea celor discutate in legatura cu codul genetic. Norbert Wiener insusi, formuland teza potrivit careia o informatie se naste numai dintr-o informatie, admite eixstenta unui nivel superior al acesteia: Metainformatia care da un Sens Unitar Existentei.

“Experimentarea profunda si intima a sublimului infinit cosmic este cea mai puternica si cea mai straveche sursa a cercetarii stiintifice.Trairea mea cea mai elevata consta dintr-o umila admiratie a Spiritului Superior fara margini care se dezvaluie in infimele detalii pe care pot sa le perceapa fragilele si slabele noastre spirite. Aceasta convingere de ordin profund emotional pe care o am despre prezenta unei puteri rationale superioare dezvaluita de incomprehensibilul nostru Univers este aceea ce formeaza ideea mea de Dumnezeu sau Constiinta Cosmica” Albert Einstein

In secolul XXI- vietile noastre vor fi schimbate printr-o “Revolutie a Constiintei”, piesa in care fiecare persoana, pe masura intentiei si a capacitatii de asumare, va acorda sincer si costient un rol tot mai mare Valorilor, Principiilor si Legilor Universale.

Acest mare Eveniment Planetar care urmeaza este o Revolutie a “Binefacerii” care va aduce cu sine bunastare pe plan personal (trupesc, sufletesc si spiritual), social si planetar. Ea inceput, in mod similar cu revolutiile economice din secolul trecut, si promite sa revolutioneze viata noastra si sa ofere oportunitati uriase de dezvoltare personala in urmatorii 10 ani.

Nu este vorba despre o moda sau o tendinta, este vorba despre o noua si infinita necesitatea de a ne cunoaste pe noi insine precum si modul in care ne vom intretine sanatatea, vom manca, actiona, dormi, muncii, prelungi viata, prin evoluarea constient-spirituala.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>