Alimentatie AB

ALIMENTATIA IN FUNCTIE DE GRUPA SANGUINA

Grupa AB


CARACTERISTICILE GRUPEI AB – ENIGMATICUL

Fuziunea moderna intre grupele A si B
Raspuns de tip cameleonic la conditii schimbatoare de mediu si de dieta
Tract digestiv sensibil
Sistem imunitar excesiv de tolerant
Raspunde optim la stres in plan spiritual, fizic si la nivel de energie creatoare
Un mister evolutionist

Recomandari pentru controlul greutatii

In privinta cresterii in greutate cei cu grupa AB reflecta mostenirea mixta a genelor grupelor A si B. Pentru scaderea in greutate este recomandata reducerea cantitatii de carne si suplimentarea alimentatiei cu legume, deoarece datorita cantitatii insuficiente de acid gastric carnea nu este digerata eficient si tinde sa se depoziteze sub forma de grasime. De asemenea se recomanda reducerea consumului de griu, porumb, fasole si susan.

  • Alimentele care trebuie evitate deoarece favorizeaza cresterea in greutate pentru grupa AB : carne rosie, fasole, seminte, porumb, griu.
  • Alimente benefice care favorizeaza scaderea in greutate pentru grupa AB: alimente marine, produse lactate, legume verzi.

Recomandari generale pentru dieta grupei AB

Grupa sanguina AB are mai putin de 1000 de ani vechime, este foarte rara (2-5% din populatie) si complexa din punct de vedere biologic, reprezentind o fuziune a caracteristicilor grupelor A si B.
Organismul celor cu grupa AB nu produce suficient acid gastric pentru a digera cantitati mari de proteine animale. Solutia rezida in dimensionarea si frecventa ratiilor.
Se recomanda reducerea cantitatii de carne de pui si a carnii de vita. Este preferabil sa consumi carne de miel, curcan, oaie, iepure. Este bine sa eviti produsele din carne afumata sau conservata.
Alimentele marine se pot consuma cit mai des reprezentind o sursa excelenta de proteine. Foarte benefice sunt: cod, macrou, stiuca, sturion, sardine, pastrav, scrumbie, melci.
Produsele lactate sunt foarte bine tolerate, in special: iaurt, kefir, smintina degresata.
Cei care au grupa AB ar trebui sa utilizeze uleiul de masline in locul grasimilor animale si a uleiurilor rafinate.
Nucile si semintele vor fi consumate in cantitati mici, cu precautie . Arahidele consumate in cantitati moderate ofera un suport pentru sistemul imunitar.
Pentru grupa AB produsele pe baza de soia sunt deosebit de benefice.
Cerealele sunt bine tolerate in special : orezul, secara si soia. Se recomanda totusi limitarea consumului de produse pe baza de griu si porumb mai ales daca ai probleme cu greutatea.
Legumele trebuie consumate zilnic deoarece sunt o sursa importanta de substante nutritive avind un rol esential in prevenirea cancerului, a afectiunilor cardiace si imbunatatirea sistemului imunitar. Evita totusi: maslinele, ardeii, porumbul, avocado, si anghinarea.
Pentru grupa AB exista o mare varietate de fructe deosebit de benefice : struguri, prune, cirese, ananas, caise, kiwi, lamii, smochine, grapefruit. Ar trebui evitate: portocala, mango si bananele.
Cei cu grupa AB ar trebui sa inceapa fiecare zi cu un pahar de apa calda amestecata cu sucul proaspat de la o jumatate de lamiie pentru a elimina toxinele acumulate in timpul noptii. Este foarte bun si sucul de grapefruit.
Mirodeniile si condimentele foarte benefice sunt: sarea de mare, usturoiul, hreanul, patrunjelul si sosul de soia. Nu sunt recomandate: otetul, piperul, muraturile si ketchupul.
Ceaiurile de plante contribuie la intarirea sistemului imunitar si asigura protectie impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. Se recomanda in special: ceai verde, musetel, echinacea, ginseng, papadie, macese.
Bauturile recomandate pentru grupa AB sunt: vin rosu (un pahar pe zi), cafea alternativ cu ceai verde. Trebuie evitate: bauturile alcoolice distilate, sifonul, racoritoarele sintetice si acidulate, ceaiul negru.
Personalitatea celor cu grupa AB reprezinta un amestec intre sensibilitatea grupei A si echilibrul grupei B. Sunt oameni captivanti, spirituali, atragatori, diplomati si prietenosi.
Cei care au grupa AB reactioneaza la stres la nivel intelectual si se simt epuizati dupa perioade lungi de tensiuni si suprasolicitari. Contracararea stresului se face prin tehnici spirituale si exercitii fizice usoare cum ar fi: yoga, plimbari, inot, ciclism, dans, golf, aerobic.

Recomandari generale pentru dieta grupei AB
Tabelul cu alimente benefice si cu alimente de evitat

ALIMENTE
RATIE FRECVENTA
BENEFICE
DE EVITAT
Carne rosie slaba 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

1-3 ori pe saptamina

Miel, oaie, iepure, curcan

Neutre: ficat

Costita, vita, vitel, inima, porc, vinat
Carne pasare 120 -180 gr. barbati
60-150 gr. Femei, copii

0-2 ori pe saptamina

Nu se recomanda carnea de pui Pui, gaina, rata, gisca
Alimente marine 120-180 gr.

3-5 ori pe saptamina

Cod, macrou, stiuca, sardine, scrumbie, pastrav marin, sturion, melci Ansoa, scoici, crab, homar, caracatita, stridii, creveti, somon afumat, calcan
Lapte, Iaurt 120-180 ml.

3-6 ori pe saptamina

iaurt, kefir, smintina, brinza, mozzarela, brinza feta, brinza de capra Unt, lapte batut, camember, parmezan, lapte integral, inghetata
Brinzeturi 60 gr.

3-4 ori pe saptamina

Oua 1 ou

3- 4 ori pe saptamina

Uleiuri si grasimi 4 – 8 linguri

pe saptamina

Ulei de masline Ulei de porumb, ulei de floarea soarelui
Nuci si seminte 6-8 nuci

2-5 ori pe saptamina

Castane, arahide, nuci Alune, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, mac, susan
Legume uscate 1 ceasca sub forma uscata

2-3 ori pe saptamina

Soia, linte Fasole, mazare neagra
Legume O ceasca de legume crude sau inabusite

3-5 ori pe zi

Sfecla, castravete, telina, conopida, broccoli, morcovi, vinete, mustar, verdeturi, ciuperci, pastirnac, usturoi Avocado, porumb, ardei, masline, ridichi, anghinare
Cereale 1 ceasca sub forma uscata

2-3 ori pe saptamina

Orez, faina de ovaz, faina de orez, secara, mei, prajituri de orez, piine de secara, piine din faina de soia Fulgi de porumb, faina de porumb, orz
Piine 1 felie pe zi
Paste fainoase 1 ceasca sub forma uscata

3-4 ori pe saptamina

Fructe 90-150 gr.

3-4 ori pe zi

Cirese, lamii, ananas, struguri, prune, smochine, grapefruit, kiwi Banane, nuci de cocos, mango, potocale, rodii
Sucuri naturale 250 ml.

2-3 ori pe zi

struguri, lamii, grapefruit, papaya, varza, morcov, portocala
Apa 2 litri pe zi
Ceaiuri de plante 1-2 cani pe zi Ginseng, ceai verde, echinacea, musetel, ghimber, macese, salvie, menta, frunze de zmeura Aloe, gentiana, tei, matasea porumbului, traista ciobanului, luminarica, podbal
Mirodenii si condimente Asezonarea salatelor si mincarurilor. Hrean, usturoi, curry, patrunjel, sos de soia Piper, amidon de porumb, gelatina, boia, otet, ketchup, muraturi, anason
Bauturi Cantitati mici din bauturile permise Cafea, ceai verde, vin rosu(1 pahar pe zi)

Neutre: bere, vin alb, apa minerala

Bauturi alcoolice distilate, sifon, ceai negru, bauturi racoritoare sintetice

Alimentele care nu sunt incluse in categoriile “benefice” sau “de evitat” sunt considerate “neutre” si le puteti consuma, daca va plac, dar cu moderatie.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>