Înţelegerea Colesterolui are o importanta primordiala !
Tot ceea ce a fost spus despre colesterol şi bolile de inima este total greşit !!!
Ştiu că este greu de crezut, dar este adevarat! Cei mai mulţi oameni sunt convinşi că, bolile de inima si accidentul vascular cerebral rezulta dintr-o alimentatie bogata in colesterol si grasimi saturate. Această noţiune se bazează pe ideea eronata ca, colesterolul este cauza aterosclerozei sau rigidizarii arterelor. Dar, adevărul este ca , colesterolul, chiar şi aşa-numitul colesterol rău, ne protejează de la un atac de cord sau accident vascular cerebral.
Cauza adevărată a unui infarct miocardic sau accident vascular cerebral provine de la excesul de acizi metabolici şi de alimentare care nu sunt eliminate în mod corespunzător prin cele patru canale de eliminare — respiraţie, defecare, urinare, şi, în final, transpiraţia.
Atunci când preşedintele Eisenhower a avut primul atac de inimă, nivelul lui de colesterol a fost 164 mg / dl — un nivel considerat “perfect”, de standardele de azi.I s-a masurat colesterolul chiar si de 10 ori pe an. A eliminat din alimentatie toate grasimile saturate si a folosit uleiul de porumb, a făcut tot ce i se spunea de cardiologi şi totuşi el a suferit o serie de atacuri de inimă şi mai târziu a murit de o boală de inimă.
După ani de cercetare Dr. Young a descoperit că, colesterolul NU este cauza bolilor de inima si accidentului vascular cerebral, din contra, este o substanţă de prevenire creat de organism pentru a preveni bolile de inima si / sau accidentul vascular cerebral.
Colesterolul salveaza viata dvs. de la aciditatea în exces. . . care este si în spatele epidemiei de cancer! De fapt, guvernul american, cu recomandările dietetice menite pentru reducerea colesterolului, a ucis mai multi oameni decât toate războaie mondiale!
Acesta pentru ca alimentele şi lichidele pe care guvernul le-a recomant sint de fapt “acizi” puternic , care strica celulele organismului, si care duc la acidoza ţesutului, care de fapt este o condiţie a cancerului. Bărbaţii cu colesterolul sub 190 mg /dl — considerati “sanatosi” — au avut de trei ori mai mare risc in apariţia cancerului de colon în comparaţie cu bărbaţii cu un nivel mai mare de 220 mg /dl.În ceea ce priveşte riscul de atac de cord de la colesterol mai mare, nu a existat nici o diferenţă între bărbaţi cu nivelurile de la 180 mg / dl şi cei cu colesterol mai mare de 250 mg /dl.Problema este ca, medicii nu au timp să ţină pas cu cele mai recente cercetări ştiinţifice şi cele mai multe dintre concluzii sunt greşite! În fiecare an, guvernul american şi un număr de instituţii private cheltuiesc miliarde de dolari in cercetare, dar o mare parte din aceste cercetari sint necitite şi greşite. Mai rău, informaţiile acumulate de multe ori nu sant utilizate în tratarea şi prevenirea bolilor umane !!!
Majoritatea medicilor citesc mai mult articole din reviste medicale populare, şi aproape niciodată studii de ştiinţă. Acesta este motivul pentru care ei cred că aşa-numitele tratamente alternative nu funcţionează.
Timp de decenii s-a stiut ca, Omega-3 (peşte, in şi cânepă) se poate utiliza ca măsură preventivă la boli cardiovasculare, şi, ca o componentă vitală pentru dezvoltarea neurologica la tineri.
Dr. Young, in anii săi de cercetare, a constatat că, uleiurile Omega-3 ajuta la tamponarea acizilor toxice care cauzeaza bolile de inima, accident vascular cerebral şi cancerul.