• Home
  • Blog
  • Gandurile, sentimentele si biochimia

Gandurile, sentimentele si biochimia

reteaua-binelui-80

 

  • Pot gândurile şi sentimentele pozitive sau negative afecta biochimia delicată a organismului sau echilibrul acid/alcalin al pH-ului?
  • Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică, mentală şi spirituală a organismului nostru?
  • Iubire, frică, bucurie, tristeţe, furie, fericire şi resentiment…

Teoria mea despre boală şi sănătate, propusă în ceea ce eu numesc “Noua biologie”, nu numai că ia în considerare efectul pe care alimentaţia îl are asupra fiziologiei noastre, dar şi efectul psihologiei asupra fiziologiei şi spiritualităţii noastre.

Nu doar starea de sănătate a corpului influenţează sentimentele din mintea noastră, ci la rândul lor gândurile şi sentimentele pot afecta starea de sănătate a întregului organism. Starea dumneavoastră mentală este esenţială. În foarte multe cazuri, starea dumneavoastră mentală, dacă ea este una negativă, poate creea mai mulţi acizi metabolici decât cei din mâncarea plină de acizi pe care o consumaţi.

De fapt, puteţi genera o cantitate de acizi metabolici de două sau trei ori mai mare prin intermediul gândurilor dumneavoastră şi a stării mentale şi emoţionale decât prin consumul de lactate, proteine animale, zahăr sau alcool – toate bogate în acizi.

Aşadar, gândurile dumneavoastră au o mare importanţă. Gândurile, şi cuvintele prin care le exprimaţi, se materializează şi pot avea fie un efect negativ fie unul pozitiv asupra fiziologiei dumneavoastră. Gândurile dumneavoastră se transformă în biologie. Iar modul în care se petrece această transformare este următorul: pentru formularea unui gând sau enunţarea unui cuvânt este nevoie de energie electrică sau electroni, pentru ca neuronii să producă acele acţiuni. În timp ce duceţi acel gând până la capăt, ardeţi sau consumaţi energie. Iar când consumaţi energie prin gândire produceţi reziduul biologic numit acid, iar reziduul acidului energetic poate fi măsurat în hertzi sau decibeli.

În continuare, dacă acizii metabolici datoraţi gândurilor dumneavoastră nu sunt eliminaţi corespunzător prin cele patru canale de eliminare – urinare, transpiraţie, respiraţie sau defecare, atunci acizii sunt depozitaţi în ţesuturile de legătură şi adipoase (grase). Nu puteţi permite ca acizii metabolici sau cei din alimentaţie să afecteze pH-ul delicat al sângelui. Echilibrul sângelui este fragil şi trebuie menţinut constant la 7,365 pentru a rămâne sănătos.

Iată ce se întâmplă în continuare. Pe măsură ce excesul de acid metabolic, rezultat al emoţiilor dumneavoastră, este răspândit în ţesuturile corpului, acesta poate duce uşor la tot felul de combinaţii de simptome ale diverselor boli: lupus, fibromialgie, artrită, dureri musculare, epuizare, oboseală, obezitate, cancer la sân, cancer la prostată, cancer la stomac şi/sau intestine, indigestie, reflux gastro-esofagian, dureri de inimă, atac de cord şi lista poate continua.

Să spunem de exemplu că suferiţi de tristeţe şi depresie. Această stare de descurajare se datorează unei experienţe negative pe care continuaţi să o retrăiţi în gând. E ca un film care se derulează în mintea dumneavoastră. Este o miniserie dramatică pe care o reluaţi din nou şi din nou. Iar pentru că vă gândiţi constant la acel lucru, în cele din urmă veţi începe să vă faceţi griji, şi faptul că toata treaba vă preocupă atât de mult va începe să vă neliniştească. Astfel că acum pe lângă situaţia dramatică în sine, sunteţi indispus şi de faptul că treceţi prin ea. Tot acest proces de gândire cere energie iar când consumaţi energie produceţi acizi metabolici.

Cunoaşteţi oameni mânioşi? Poate că nu ştiţi acest lucru, dar mulţi dintre oamenii care se enervează uşor, nu sunt nervoşi numai din cauza unor oameni, evenimente sau situaţii, ci în cele din urmă sunt supăraţi pe ei înşişi pentru faptul că sunt nervoşi pe toţi şi toate. Mânia, de exemplu, consumă o cantitate mare de energie şi emite o cantitate mare de energie electrică. Sigur aţi simţit vibraţiile emanate de către o persoană nervoasă. Sau poate aţi simţit propria mânie şi cum aceasta vă poate tulbura fiziologia, dar mai ales cum poate tulbura stomacul şi intestinul prin acid.

Chiar mai rău, multe dintre aceste emoţii negative sunt cronice şi îşi au originea în experienţele din fragedă copilărie. Astfel că, la un nivel sau altul, acest lucru se petrece de mult timp, iar în toată această perioadă s-a acumulat acid în exces. Primi ani ai copilăriei reprezintă pentru mulţi oameni vulnerabilitate, intimidare, frică. Nu v-aţi întrebat niciodată de ce nu vă puteţi aminti aproape nimic din perioada când aveaţi cinci-şase ani? Aceşti ani au fost presăraţi cu frică şi lacrimi, accese de nervi sau tristeţe, şi de “răutăţi”. Ce se întâmpla când eraţi “rău”? În timpul acestor ani vulnerabili şi fără apărare plantăm germenii eterni ai emoţiei care vor produce o recoltă nepoftită de rezultate interne acide, poate chiar pentru restul vieţii.

Relaţia tumultoasă dintre părinţi şi copii, ca să nu mai vorbim despre conflictele pe care le au copiii între ei, au fost documentate de milioane de cărţi şi articole din domeniul ştiinţelor sociale.

“Copiii încep prin a-şi iubi părinţii; apoi după un timp încep să-i judece; rar, dacă vreodată, se întâmplă să îi ierte.”

Haideţi să aruncăm o privire asupra tuturor acestor sentimente/emoţii. Poate că sunteţi într-o stare emoţională. Poate fi vorba despre orice emoţie. În primul rând sentimentele sunt energie în mişcare. Când sunteţi într-o stare emoţională sunteţi plin de energie, fie ea pozitivă sau negativă. Acum produceţi acid metabolic într-un grad foarte ridicat, acesta fiind reziduul acestor sentimente şi cauza faptului că nu vă simtiţi rău, obosit şi deprimat.

Ritmul în care se produce acidul într-o stare emoţională poate depăşi pe cel al unei persoane care aleargă sau face exerciţii. Gândurile dumneavoastră într-adevăr devin acizi biologici sau metabolici din cauza cărora vă simţiţi bolnav, obosit, deprimat, nervos şi chiar prea gras sau prea slab.

Ce se întâmplă pe dinăuntru în momentul în care începeţi să produceţi acizi prin intermediul gândurilor? În primul rând, activaţi sistemele alcaline de amortizare ale organismului pentru a neutraliza aceşti acizi emoţionali. Corpul începe să producă un amortizor alcalin primar cunoscut sub numele de bicarbonat de sodiu. Acesta este produs în sânge iar prin producerea sa rezultă un reziduu numit acid hidrocloric. Acest acid este  otrăvitor şi nu poate rămâne în sânge astfel că ajunge să fie depus în adânciturile din stomac. Acesta este motivul pentru care apar dureri de stomac în momentele încărcate emoţional. Creşterea nivelului de bicarbonat de sodiu este esenţială pentru a menţine tipul alcalin al organismului şi al ph-ului fluid al sângelui şi fluidele interstiţiale la un ph de 7,365. Dacă acizii “emotionali”, cum ar fi acidul hidrocloric, nu sunt amortizaţi şi/sau eliminaţi prin intermediul celor patru canale de eliminare, aceştia pot crea probleme serioase de sănătate pentru corp, suflet si spirit.

Pe de altă parte, emoţiile pozitive, cum ar fi iubirea, împăcarea, speranţa, credinţa, bucuria, iertarea şi caritatea pot avea un efect alcalin asupra sângelui şi ţesuturilor. Aceste emoţii consumă mult mai puţină energie şi vă ajută să vă relaxaţi şi să nu mai derulaţi acel film acid în minte. Adepţii conştiinţei superioare ştiu că se poate atinge o stare de beatitudine în cadrul căreia nu există gânduri şi deci nu se produc acizi metabolici.

Am descoperit, prin cercetare, că menţinerea tipului alcalin al corpului printr-un stil de viaţă şi alimentaţie alcalină este cel mai important lucru pe care oricine îl poate face pentru a avea parte de o viaţă mai fericită şi împlinită. O zi alcalină face parte dintr-un mod de viaţă sanatos.

Următoarea idee este foarte importantă! Sentimentele negative gen mânie, resentiment şi frică, fiind cele mai puternice şi generatoare de acid dintre toate, prezintă un pericol mare pentru sânge şi ţesuturi şi în multe privinţe duc la paralizarea funcţiilor organismului. În timp, frica de necunoscut este probabil cea mai puternică şi generatoare de acid dintre toate. Frica este atât de devastatoare pentru organism încât şi dacă urmaţi o dietă alcalină, înfrângerea unei probleme de sănătate este practic imposibilă.Poate veţi întreba “Ce altceva ar trebui să fac şi nu fac? Cum de mă simt astfel? Mănânc corespunzător, beau apă bogată în electroni, şi tot nu reuşesc să dobândesc sănătatea extraordinară şi energia pe care mi le doresc.” În majoritatea cazurilor, totul de reduce la sentimentele şi gândurile negative care nu vă permit să atingeţi acel nivel de sănătate, condiţie fizică, claritate a minţii, fericire, dragoste, caritate şi beatitudine.

Se spune că principala cauză de deces în lume o reprezintă atacurile de cord. Însă oamenii suferă atacuri de “gând” NU de “cord”. Există studii care arată că peste 80% dintre atacurile de cord au un declanşator de natură emoţională. Eu am spus că oamenii nu mor din cauza unui atac de cord ci din cauza unui atac de gând pe care ştiinţa îl numeşte atac de cord. Iar dacă v-aţi întrebat vreodată dacă puteţi muri din cauza unei inimi zdrobite, răspunsul este absolut sigur că da! Iar cauza? Acizii din energia emoţiilor. Pierderea unei persoane iubite poate mări cantitatea de acizi metabolici până la punctul în care inima nu mai bate şi sângele dătător de viaţă nu mai curge prin vene.

Şi viaţa şi moartea se află în sânge.

Se poate spune deci că sentimentele negative pot afecta felul în care se simte sau se vindecă o persoană dacă acea persoană este copleşită de sentimente negative? Poate cineva avea o şansă de a învinge o boală degenerativă sau o boala la inimă sau cancer? Putem atinge vreodată o stare de fericire extatică? Eu spun “desigur”, sigur ca da!

Luând în considerare importanţa sentimentelor în cazul producerii cancerului sau a acizilor, am dezvoltat un interes deosebit pentru biochimia remarcabilă a “creierului reptilian” care include Amigdala. Acidul sau zahărul activează zonele Amigdalei într-un mod foarte specific. M-am întrebat dacă  programele alcaline ph Lifestyle şi Diet, bogate în electroni, au un efect mai “calmant” asupra sentimentelor inferioare/de bază (reacţiile creierului reptilian) decât un medicament care “neutralizează Amygdala…presupunând că încă punem preţ pe atracţia sexuală, socializare, şi atracţia către casa şi vatră (toate funcţii ale Amygdalei la fel ca şi reacţia la stres acut).

În goana noastră de a găsi câte un medicament pentru fiecare boală, (adesea) în loc să eliminăm problemele ajungem să le înmulţim…un pas înainte şi trei înapoi. Ştiu că ADHD reacţionează bine la un regim alcalin…şi hiperactivitatea este o funcţie a Amigdalei…rezultă că un stil de viaţă şi o alimentaţie alcalină vor diminua stresul.

Stilul de viaţă şi dieta alcalină bogată în electroni au efect calmant asupra minţii şi asupra emoţiilor negative sau energia în mişcare. Această calmare a funcţiei Amigdala rezultă în diminuarea stresului. Mai puţin “stres” înseamnă mai puţin “acid”. Iar mai puţin “acid” înseamnă mai puţină boală, depresie şi nefericire.

Pot emoţiile duce la cancer? Absolut!

Am mai spus-o în repetate rânduri: cancerul este de fapt acid. Când aveţi sentimente negative cum ar fi mânia, răzbunarea, tristeţea sau depresia, creaţi acizi metabolici care pot cauza condiţiile canceroase ale ţesuturilor corpului. Dacă acizii metabolici nu sunt eliminaţi prin urinare, transpiraţie, defecare sau respiraţie atunci aceştia ajung în ţesuturi. Când excesul constant de acid este răspândit în ţesuturile corpului aceste ţesuturi se vor deteriora şi vor deveni cancerigene. Companiile farmaceutice fabrică medicamente care oferă doar iluzia însănătoşirii însă ele NU vă scapă de acizii metabolici. Acest lucru poate duce doar la mai multă durere fizică şi emoţională.

Când sunteţi într-o stare emoţională negativă, poate deveni imposibil pentru dumneavoastră să depăşiţi o problemă degenerativă şi acidă serioasă. Dar, atât pot spune: dacă sunteţi dispus să faceţi un angajament de schimbare şi să începeţi procesul de alcalinizare, chiar dacă nu aţi depăşit încă starea de frică, mânie sau depresie, veţi începe să întăriţi organismul.

În momentul în care deveniţi copleşit de emoţii negative trebuie să mulţumiţi lui Dumnezeu că aţi adoptat stilul de viaţă alcalin şi alimentaţia alcalină pentru că în caz contrar probabil nu aţi mai fi în viaţă. Aceste emoţii sunt responsabile pentru producerea acizilor care vă pot ucide. Consolarea, speranţa şi iubirea sunt elemente pe care vă puteti baza pentru a deveni din nou sănătos fizic şi mental.

Se spune că putem trăi fără hrană timp de patruzeci de zile, fără apă timp de patru zile, fără aer timp de patru minute, dar nu putem trăi fără iubire mai mult de o secundă. Dragostea este cheia,  si asta face Reteaua Binelui pentru dumneavoastră – vă oferă speranţa şi iubirea pe care o căutaţi şi pe care o meritaţi. Vă oferă speranţa şi iubirea de care aveţi nevoie pentru a respira mai uşor, pentru a începe să consumaţi apa şi mâncarea corespunzătoare, lucruri care vă vor redirecţiona spre emoţiile corecte şi astfel veţi începe să vă simţiţi mai bine, să gândiţi mai bine şi să vă meargă mai bine.

Când vine la mine un client care are emoţii negative producătoare de acid, toate fluidele din organism, inclusiv sângele, vor indica o scădere de ph chiar dacă această persoană consumă o alimetaţie alcalină. Pentru a amortiza emoţiile producătoare de acid clientul va trebui să hiper-alcalinizeze sângele şi apoi ţesuturile pentru a readuce corpul într-un echilibru alcalin. După hiper-alcalinizare, pH-ul din urină va creşte la un nivel de 8-9. Hiper-alcalinizarea este necesară pentru a compensa pentru emoţiile negative generatoare de acid şi pentru a încărca din nou organismul cu sănătate, energie, vitalitate, speranţă, împăcare, armonie şi “Young Love”.

Am descoperit de-a lungul anilor că atunci când începeţi să vă simţiţi mai bine, începeţi să şi gândiţi mai bine. Iar când gândiţi mai bine, începeţi să acţionaţi mai bine şi să vă meargă mai bine. Nu trebuie deci să vă ţineţi emoţiile sub control strict pentru a slăbi, pentru a vă simţi mai bine, pentru a vindeca o boala serioasă, pentru a avea mai multă energie sau pentru a începe să fiţi fericit şi încărcat spiritual.

Iar odată aflaţi pe calea vindecării in acest proces treptat de alcalinizare – veţi începe să observaţi iniţial micile iar apoi marile miracole pH. Veţi începe să vă simţiţti şi să gândiţi mai bine. Iar când începeţi să vă simţiţi şi să gândiţi mai bine – dintr-o dată, uitaţi de depresie şi de tristeţe. Uitaţi că aţi fost nervos. Uitaţi că aţi fost plin de frică. Uitaţi de fapt şi care a fost motivul fricii. De ce? Pentru că vă simţiţi atât de bine. Rescrieţi propria genetică prin emoţii pozitive. Aţi luat guma de şters alcalizatoare şi aţi început să ştergeţi cu ea toate emoţiile negative din trecut. Veţi deveni conducatorul minţii, corpului şi sufletului dumneavoastră.Veţi avea un stil de viaţă alcalin, plin de energie, fericire şi iubire.

Aliz Brunner

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>