Uleiul de masline

Cele mai recente cercetari au dovedit ca antioxidantii si grasimile sanatoase din uleiul de masline fac din acest aliment o varianta ideala pentru combaterea cancerului si afectiunilor cardiovasculare. Andrei Sion

Cele mai recente studii internationale au dovedit ca uleiul de masline poate avea o contributie majora in prevenirea unor afectiuni serioase. De aceea nutritionistii au ajuns la concluzia ca acesta ar trebui sa fie un aliment de baza in orice dieta sanatoasa. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care un consum regulat de ulei de masline il poate avea asupra sanatatii, conform specialistilor site-ului food.yahoo.com.
In primul rand, acest aliment este o sursa esentiala de polifenoli, antioxidanti extrem de potenti care protejeaza celulele sanatoase de cele canceroase. In acelasi timp, grasimea monosaturata a acestui tip de ulei are efecte anticancerigene. O dovada evidenta a eficientei uleiului de masline in prevenirea cancerului este reprezentata de numarul mai redus de cazuri de cancer mamar, ovarian sau de prostata inregistrate in sudul Europei, comparativ cu vecinii nordici. Motivul este dieta mediteraneana in care acest aliment este de nelipsit.
Proprietatile curative ale uleiului de masline il fac un aliment perfect pentru sanatatea sistemului circulator. Acest ulei creste nivelul de colesterol sanatos, reduce cantitatea de grasimi nesanatoase din sange si reduce inflamatiile contribuind la evitarea afectiunilor cardiovasculare. In plus, polifenolii din uleiul de masline dilateaza arterele, iar astfel reduc tensiunea arteriala. De fapt, un consum regulat de ulei de masline va poate ajuta sa luati mai putine medicamente pentru hipertensiune.
Daca sunteti predispusi la durerile de cap, adaugati ulei de masline extravirgin in salate. Acesta are efecte antiinflamatorii asemanatoare ibuprofenului, insa fara sa va deranjeze la stomac. Uleiul de masline se mai recomanda si pentru pierderea greutatii, deoarece va face sa va simtiti satui pentru mai mult timp, lucru care va ajuta sa respectati cura de slabire.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>