Imunitate

In afara metodelor conventionale si binecunoscute de a te feri de virusuri, mai exista cateva, la fel de eficiente, dar mai putin stiute. Iar in conditiile pandemiei actuale, orice merita luat in calcul.

Chiar daca sunt neobisnuite, metodele sunt naturale si foarte simplu de aplicat, ele intarind sistemul imunitar si luptand atat cu raceala, cat si cu gripa, conform Glamour.

1. Sufla-ti nasul! Indiferent daca esti sau nu racit, sufla-ti nasul puternic, macar o data pe zi, in asa fel incat germenii sa paraseasca cavitatea nazala. Clateste-ti apoi narile cu apa calda cu sare.

2. Fa gargara! Singurele porti pentru virusuri in organism sunt gura, gatul si narile. Gargara, de doua ori pe zi, cu apa calda in care s-a dizolvat sare, sau cu apa de gura Listerine va opri intrarea virusurilor, inclusiv H1N1, prin gat. Se crede ca acest simplu gest este la fel de eficient in cazul persoanelor sanatoase ca si vaccinul Tamiflu in cazul celor infectati.

3. Bea ceai cald! Pentru ca virusurile sa nu ramana in gat si pentru a se preveni inmultirea lor, se impune ceaiul cald. Acesta functioneaza la fel ca si gargara cu apa sarata, doar ca virusurile sunt trimise in cealalta directie. Odata ajunsi in stomac, germenii nu pot supravietui.

4. Taie din ratia de zahar! Renuntarea la zahar sau macar la o parte din portia zilnica se impune in sezonul gripelor si racelilor. Zaharul este usor absorbit de organism, insa o parte din el ramane in sistemul circulator, facand foarte dificila actiunea leucocitelor, care lupta cu organismele straine, precum virusurile.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>