• Home
  • Blog
  • Cei bogati pot deveni o specie separata

Cei bogati pot deveni o specie separata

Cei bogati ar putea deveni o specie separata

Prapastia dintre bogati si saraci s-ar putea adanci odata cu progresul biotehnologiilor si al roboticii, iar cei avuti, beneficiind de aceste tehnologii, ar putea evolua intr-o specie aparte, a afirmat cercetatorul futurolog american Paul Saffo.

In viitor, oamenii vor fabrica in laborator organele necesare pentru transplanturi, vor lua medicamente personalizate, fabricate pe baza de “comanda speciala”, vor beneficia de terapie genica pentru a indeparta pericolul unor boli ereditare si vor purta, la nevoie, membre si organe artificiale “mai bune decat cele naturale”.

Insa la aceste tehnologii costisitoare vor avea acces numai cei foarte bogati, ceea ce va crea o discrepanta enorma intre cei care vor beneficia de “imbunatatiri” si cei care nu si le vor permite.

Gratie biotehnologiilor si roboticii, cei bogati ar putea ajunge sa traiasca mult mai mult decat cei saraci si ei vor fi cei care ar putea implini prezicerea celebrului futurolog american Ray Kurzweil, care a afirmat recent ca “nemurirea este la numai 20 de ani departare”.

Iar cu timpul, aceste imbunatatiri i-ar putea transforma pe beneficiarii lor in creaturi partial artificiale – cyborgi – diferite de oamenii cu mijloace materiale reduse, care vor ramane naturali din lipsa altor posibilitati.

Sursa: Telegraph Science

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>