• Home
  • Blog
  • Cercetatorii au descoperit “Fantana Tineretii”

Cercetatorii au descoperit “Fantana Tineretii”

Cercetatorii au descoperit “Fantana Tineretii”

Oamenii de stiinta ai Centrului Medical V.A. din San Antonio, Texas au descoperit ceea ce considera ca ar putea reprezenta reteta longevitatii sau “fantana tineretii”. Cercetatorii au identificat in pesteri lilieci cu o mare durata de viata comparativ cu cea a soarecilor si sunt de parere ca studierea lor ar putea conduce la dezvoltarea unor terapii de prelungire a duratei vietii omenesti.

Asish Chaudhuri, profesor biochimist al Centrului Medical V.A., noteaza faptul ca munca cercetatorilor este de natura sa duca la descoperirea mecanismelor ascunse care le permit unor specii de animale sa traiasca pentru foarte mult timp, in speranta ca aceasta cunoastere va sustine activ dezvoltarea unor terapii menite sa incetineasca procesul de imbatranire la oameni.

Studiind mostrele proteice ale liliecilor descoperiti in pesteri si ale soarecilor de dimensiuni similare cu ale acestora, cercetatorii au descoperit in cazul liliecilor o structura proteica unica, ce conduce la o durata ridicata de viata. Structura pe care oamenii de stiinta cred ca o pot extrapola in cazul oamenilor, pentru a le prelungi viata.

Liliecii si pestii se numara printre cele mai examinate creaturi de catre specialistii aflati in cautarea secretului vietii vesnice. Pentru cei interesati de longevitate si de fantana tineretii, stiinta incearca sa raspunda chestiunilor legate de avansarea in varsta prin ideea incetinirii procesului de imbatranire. Acest nou studiu este unul despre care oamenii de stiinta cred ca poate oferi o directie viabila pentru cercetari viitoare, pe care oamenii de pe intreg Pamantul le asteapta sa le ofere mijloace de a ramane tineri pentru cat mai mult timp.

Sursa: Discoveryon

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>