Feriti-va de chimicalele

Feriti-va de chimicalele din produsele cosmetice

Legislatia in domeniul industriei cosmetice nu prevede o reglementare stricta a continutului de chimicale din cremele de ingrijire sau mastile corporale. Tocmai de aceea, unele dintre ele nu numai ca sunt ineficiente, dar au si efecte adverse.

Stii care sunt chimicalele periculoase din produsele de ingrijire? Te-ai gandit ca ineficienta unor produse se datoreaza si proceselor chimice prin care s-au obtinut? Organicfacts.net ofera o lista a celor mai periculoase opt chimicale din produsele cosmetice.

Ele sunt continute cu precadere in cremele de fata si mastile de par, iar prin actiunea lor nociva asupra pielii sensibile, pot produce grave iritatii.

Propilen glicol este un produs petrochimic si se gaseste in componenta cremelor de fata ca emulsificator. Are rolul de a netezi pielea pe moment, dar grabeste imbatranirea ei. Mai mult, pentru anumite tipuri de ten, poate produce iritatii si chiar dermatite periculoase.

Sulfatul lauril de sodiu (SLS) are rol degresant si se gaseste in compozitia sampoanelor, sapunurilor de fata sau cremelor de barbierit. Este de fapt un detergent care, daca vine in contact cu ochii, produce inrosiri si iritatii.

Se absoarbe rapid in piele si se depune chiar pe unele organe, iar in timp poate produce iritatii si inflamatii grave.

Parfumul artificial al produselor de ingrijire are numeroase efecte adverse. De la migrene, ameteli sau iritatii ale pielii si pana la probleme pulmonare.

Cremele de fata contin numeroase uleiuri minerale, care actioneaza asupra inchiderii porilor si deterioarea structurii celulare.

Parabenii (metilul, butilul, etilul) sunt produsi sintetici care au rolul de a pastra proprietatile produselor cosmetice un timp indelungat. Sunt continuti atat de cremele de fata cat si de mastile de par si produc adesea reactii alergice ale scalpului si pielii.

Top trei chimicale daunatoare

Imidazolidinyl si diazolidinyl urea sunt cele mai frecvente substante conservante, dupa parabeni. Testele cercetatorilor americani au aratat ca ele pot produce in timp dermatite.

Daca in prospectul produselor cosmetice sunt enumerate, ca ingrediente, culorile sintetice, atunci te vei gandi de doua ori inainte sa le folosesti.

Produc alergii si, mai mult, sunt agenti cancerigeni. Trietanolaminul este tot un detergent, cu rolul de echilibrare a ph-ului pielii. Este o substanta complet daunatoare sanatatii ochilor. Efectul sau este de a usca pielea scalpului si a subtia firul de par.

Pentru a evita toate aceste reactii daunatoare ale produselor cosmetice, nu trebuie decat sa citesti cu atentie prospectul lor.

Daca observi cea mai mica iritatie dupa ce le folosesti, poti opri tratamentul tau si nu uita ca exista intotdeauna alternativa naturista.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>