Nu te da batut niciodata!

Van  Gogh a vândut un singur tablou pe perioada vieţii  lui. Şi acesta surorii lui, pe un preţ infim. Asta nu l-a oprit, însă, să  picteze peste 800 de tablouri.
In 1954, Jimmy Denny,  managerul lui Grand Ole Opry, l-a concediat pe  Elvis  Presley după un singur concert. I-a spus: “Nu vei  ajunge nicăieri, fiule. Mai bine te-ai întoarce la condus  camioane”.
Beethoven a fost considerat de  către profesorii săi fara nicio şansă ca şi compozitor. Nu i-a  ascultat însă, şi a compus 5 dintre cele mai bune simfonii ale sale fiind  complet surd.
Albert  Einstein nu a vorbit până la 4 ani şi nu a citit până la  7. Una din profesoare l-a descris ca fiind “încet la minte, nesociabil şi  pierdut pentru totdeauna în vise prosteşti”. A fost exmatriculat de la  şcoală şi a pierdut admiterea la Politehnica de la Zurich. Totuşi, a  învăţat să vorbească, să citească şi chiar să facă ,,puţină” fizica ?
Michael  Jordan şi Bob  Cousy au fost daţi afară din echipa de baschet a  liceului. Jordan spunea: ” Am eşuat de nenumărate ori în viaţă. De aceea  am reuşit.”
Un expert spunea despre Vince Lombardi că:  “Posedă cunoştinţe despre fotbal minime şi o totală lipsă de  motivaţie.”
In 1944, Emmeline Snively, directoarea unei  agenţii de moddeling, i-a spus modelei aspirante Norma Jean Baker, “Mai  bine ai învăţa să fii secretară sau ţi-ai găsi un soţ”. Sunt sigură că  ştiţi că Norma Jean a devenit Marilyn Monroe. Acum. cine are habar  cine e Emmeline Snively?
Winston  Churchill a rămas repetent când era pe clasa a 6-a. De  fiecare dat ă când a candidat a fost înfrânt, până când a împlinit 62 de  ani şi a  devenit Prim ministru. El a scris mai târziu: “Never give in,  never give in,  never, never, never, never – in nothing, great or small,  large or petty – never give in except to convictions of honor and good  sense. Never, Never,  Never, Never give up.”
Sigmund  Freud a fost huiduit pe scenă când şi-a prezentat  pentru prima oară ideile comunităţii ştiinţifice din Europa. S-a întors la  biroul lui şi a continuat să scrie.
Charles  Darwin a renunţat la cariera în medicină şi i-a fost  spus, de către tatăl său: “Nu-ţi pasă de nimic înafară de prins câini şi  şobolani.” În biografia lui, Darwin a scris: “Am fost considerat de tatăl  meu şi de toţi profesorii ca un băiat foarte obişnuit, defapt chiar mai  jos decât standardul mediu de inteligenţă.” Cu siguranţă, a  evoluat.
Profesorii lui Thomas Edison spuneau  despre el că ” prea prost ca să înveţe ceva”. A fost concediat de la  primele două joburi ale sale, fiind considerat neproductiv. Ca inventator,  a făcut 1000 de invenţii lipsite de succes, înainte de a reuşit să  inventeze becul. Întrebat de un reporter cum s-a simţit să eşueze de 1000  de ori, Edison a spus: “Nu am eşuat de 1000 de ori. Becul a fost o  invenţie cu 1000 de paşi.”
Walt  Disney a fost concediat de editorul unui ziar pe motiv  că nu are imaginaţie şi idei bune. A dat faliment de mai multe ori până să  construiască Disney Land-ul. Dealtfel, Propunerea parcului a fost refuzată  pe motiv că nu ar atrage pe nimeni.
La 21 de ani,  actriţei franceze

Jeanne Moureau i s-a spus de către un director de casting că are capul prea  curbat, că nu e destul de frumoasă şi că nu e îndeajuns de fotogenică  pentru a face un film. A respirat adâng şi şi-a zis “În regulă. Atunci  cred că trebuie să fac totul în felul meu”.
După ce a făcut 100 de filme,  în 1997 a primit premiul Academiei Europene de Film pentru Realizările  de-alungul Activităţii.
Charlie  Chaplin a fost iniţial refuzat de către studiourile din  Hollywood, pantonima sa fiind considerată un  nonsens.
Profesoara lui Enrico Caruso i-a spus  acestuia că n-are voce şi că nu poate să cânte deloc. Părinţii vroiau ca  el să devină un inginer.

Când Pablo Casals a împlinit 95 de ani, un reporter l-a întrebat “Domnule Casals, aveţi 95  de ani şi sunteţi unul dintre cei mai mari violocenlişti din toate  timpurile. De ce încă mai exersaţi 6 ore pe zi?” Domnul Casals i-a  răspuns: “Pentru că încă cred că fac  progrese.”

Asadar,  nu te da niciodata batut!

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>