14 august – Important

reteaua-binelui-70

LEGENDA CELOR 8 MINUTE

O femeie saraca cu un copil in brate, trecand pe langa o pestera a auzit o voce misterioasa care i-a spus: “Intra si ia tot ceea ce iti doresti, dar sa nu uiti ceea ce-i mai important. Aminteste-ti ca dupa ce vei iesi poarta se va inchide pentru totdeauna. Asa ca profita de aceasta oportunitate, dar nu uita ce-i mai important”.

Femeia a intrat in pestera si a gasit multe bogatii. Fascinata de aur si bijuterii, a asezat copilul pe o stanca si a inceput sa stranga de zor tot ce putea duce.
Vocea misterioasa i-a vorbit din nou: “ Ai doar 8 minute!”

Cand au trecut cele 8 minute, femeia, incarcata cu aur si pietre pretioase, a fugit in graba afara din pestera si poarta s-a inchis.

Atunci si-a amintit ca a uitat copilul inauntru, dar poarta s-a inchis pentru totdeauna. Bogatia a durat putin, iar disperarea pentru totdeauna.

La fel se intampla de multe ori si cu noi!

Avem aproximativ 80 de ani pentru a trai in aceasta lume si o voce ne aminteste mereu:” Nu uita ce e cel mai important!”
Castigurile, bogatia, placerile materiale ne fascineaza intr-atat incat uitam de ceea ce e mai important. Asa ne risipim timpul si dam la o parte esentialul: “Copilul Interior – Bogatia sufletului” pe care il abandonam prinsi de goana dupa “moda” aceastei lumi. Iar cand poarta vietii se inchide pentru noi, nu ne mai folosesc la nimic regretele. Traim nelinistiti, intr-o lume de probleme, si toate numai pentru ca am uitat ce e cel mai important.

Pentru Copilul Interior cele mai importante lucruri sunt: Dumnezeu; Viata; familia, copii si semenii; valorile spirituale(dragostea, adevarul si demnitatea umana, reputatia, bunul simt…); educatia; relatiile si faptele bune.

Nu uita de “Copilul Interior! El este Bogatia sufletului Tau.

Leave a Reply