Mobilele si osteoporoza

Pe langa faptul ca ar putea avea ca efect secundar tumorile, dupa cum au demonstrat studiile recente, telefoanele mobile pot micsora si densitatea oaselor soldului, zona in care sunt purtate de obicei.
In cadrul unei cercetari realizate la Universitatea Suleyman Demirel, in Isparta, Turcia, s-a masurat densitatea oaselor soldului in cazul a 150 de barbati care isi purtau telefonul mobil la curea, in medie 15 ore zilnic, folosindu-l de 6 ani.
S-a observat ca osul soldului, in partea in care isi tineau telefonul mobil avea o densitate mai mica decat in cealalta parte sau decat restul oaselor, relateaza HealthDay.
Chiar daca densitatea nu este atat de mica cum se intampla in cazul celor bolnavi de osteoporoza, rezultatele studiului nu pot trece neobservate, mai ales ca barbatii erau tineri, media de varsta fiind de 32 de ani.
Conform studiului publicat de Journal of Craniofacial Surgery, campul electromagnetic emis de telefoanele mobile are un efect periculos asupra oaselor. Tocmai de aceea, cercetatorii sfatuiesc utilizatorii de telefoane mobile sa le tina cat mai departe de corp.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>