• Home
  • Blog
  • Omul care va trai 1000 de ani se afla deja printre noi

Omul care va trai 1000 de ani se afla deja printre noi

Omul care va trai 1000 de ani se afla deja printre noi

„Prima persoana din istoria omenirii care sa traiasca 1000 de ani exista deja printre noi… Fie ca realizam sau nu, exceptand accidentele si sinuciderile, majoritatea persoanelor care au atins 40 de ani sau mai putin, se pot astepta sa traiasca secole de aici incolo” – Aubrey de grey, genetician in cadrul Universitatii Cambridge.

Ar putea parea o opinie mai mult decat optimista, dar omul de stiinta britanic este sustinut de zeci de alti cercetatori aflati in cautarea unei fantani a tineretii vesnice. In fapt, un numar tot mai mare de geneticieni, doctori, si experti in nanotehnologie insista asupra faptului ca imbatranirea poate deveni un proces reversibil.

“Acum 20 de ani, simpla idee a intineririi pe cale stiintifica ar fi parut o bizarerie numai buna pentru revistele de scandal. Astazi, aceasta teorie se dovedeste cat se poate de fundamentata”, afirma si Michael Rose, profesor de biologie evolutionara din cadrul Universitatii din California.

Chiar si guvernul SUA a decis ca eforturile oamenilor de stiinta merita sustinute financiar in acest domeniu si aloca anual circa 2,4 miliarde de dolari cercetarilor. Pana acum, oamenii de stiinta au reusit sa reduca procesul de imbatranire la forme de viata inferioare si mai este doar un pas pana la obtinerea acestui efect si la mamifere.

“Exista foarte multe cai prin care imbatranirea poate fi stopata. Avem doar nevoie de timp. Sa spunem ca in doua decenii, maxim, boala batranetii va fi complet eradicata”, concluzioneaza Robert Freitas, expert in nanotehnologie din Palo Alto, California.

Sursa: Daily Galaxy

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>