De 18 ori mai mulţi microbi.

Telefonul mobil are de 18 ori mai mulţi microbi decât capacul de la WC

Telefonul mobil are de 18 ori mai mulţi microbi decât capacul de la WC

Un grup de cercetători din Marea Britanie au ajuns la concluzia că telefonul mobil dezvoltă pe suprafaţa sa de 18 ori mai mulţi microbi şi germeni decât capacul de la WC, relatează Gândul. Potrivit experţilor, acesta este un real focar de infecţii, deoarece pe suprafaţa gadgetului s-au descoperit culturi de salmonella, e.coli sau stafilococ auriu, anunta Mediafax, citand Gandul.

Ceri Stanaway, coordonatorul cer¬cetării, recomandă ca, după folosirea telefonului mobil, să ne spălăm pe mâini, deoarece microbii rămaşi pot infecta alimentele pe care vrem să le mâncăm, iar riscul de a suferi de afecţiuni digestive este destul de ridicat.

“De exemplu, salmonella este printre cele mai răspândite boli de tip alimentar, care contaminează omul prin ingestia de mâncare infectată, mai ales dacă lăsăm telefonul la îndemâna animalului de companie, care este purtător al acestui virus”, spune Stanaway. Simptomele cele mai frecvente ale acestei boli sunt greaţa, durerile abdominale, diareea şi stările de vomă.

Acestea încep să-şi facă apariţia de obicei la 12-72 de ore după ingerarea alimentului contaminat.

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>