26 august – Autodisciplina

reteaua-binelui-72

Fiecare trebuie sa invete autodisciplina sufleteasca.

Cu cat aceasta survine mai repede, cu atat mai bine.

Disciplina vine de la „discipol” ,nu de la a asculta fara a comenta, si autodisciplina inseamna: sa fi discipol al propriei tale evolutii spirituale si sa faci din toata inima tot ce-ti sta in putinta pentru a te realiza.

La inceput poate sa necesite un anume efort, pentru ca trebuie sa accepti ceva la care egoul poate sa se revolte. Tu trebuie sa inveti sa-i spui nu… dar, cu cat opozitia se va termina mai devreme si linistea va domni in tine cu atat mai usor vei demonstra eficienta rezultatelor obtinute.

E bine totusi sa te examinezi din cand in cand, sa vezi daca esti „slab” si „amabil” fata cu tine insuti; ceea ce inseamna sa fii neaparat cinstit in aprecieri – fara sa cauti justificari. Te poate ajuta mult daca enumeri in scris punctele in care simti ca ai nevoie de schimbare, astfel incat sa le ai mereu la vedere, si fa tot ce poti in acest sens.

Daca te simti putin capabil sa infrunti anumite slabiciuni, nu iti cere sa le faci singur: fi convins ca Dumnezeu este mereu – aici si acum – cu tine, gata sa te ajute; asa ca

cere si ti se da !

Dacă ți-a făcut bine acest articol, fă și tu bine altora și distribuie-l!

About the Author

Follow me


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>